Aj vaše dieťa trucuje? Pýtate sa, čo s tým?

Občas máte pocit, že vám to všetko padá na hlavu a už to neunesiete. O chvíľu určite príde výbuch.

06.09.2013 15:45
zlé dieťa, dieťa, trucujúce dieťa Foto:
Každé dieťa občas trucuje.
debata

„Prechádzala som takými krízami. Veľmi som sa tešila na bábätko, no keď prišlo, stále mi plakalo. Prvých šesť mesiacov bolo náročných, no aj tak sa nedajú porovnať s obdobím trucovania, ktoré prišlo potom,“ spomína 30-ročná Ivana. Zistila, že najlepšie, čo môže spraviť, je nebrať si trucovanie svojho dieťaťa osobne.

Ostatným mamičkám poradila, že nech je to akokoľvek zložité (a v tej chvíli sa zdá, že sa to ani nedá praktizovať), aby ostali pokojné. Bolo to ťažké, ale vysoko účinné. Pokoj dieťa pomýli, pretože jeho hnev a chuť trucovať rastie v závislosti od toho, ako sa mu mamu (otca) snaží uviesť do rozpakov.

Čo však zaberá najlepšie, sú pravidlá. Stanovte ich jasne a presne. A netreba ich veľa, práve naopak. „Ja som zaviedla pravidlo, že keď môj syn začne trucovať na ihrisku, pôjdeme domov. No raz som poľavila, čo som robiť nemala a celá výchovná metóda bola v čudu,“ vysvetlila ďalej Ivana. Pozor na to, deti majú veľmi dobrú pamäť. Keď už pravidlá stanovíte, nekompromisne sa ich držte.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #trucovanie

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...

+ Pozitívne myslenie pritiahne šťastie a podporí zdravie.
Momentálne máte dostatok času, preto začnite viac a viac...