Čakáte bábätko? Myslite na toto

Možno ste na bábätko čakali dlho a teraz si konečne užívate chvíle, ktoré sa stali skutočnosťou. Aj vy budete matkou.

21.08.2013 09:00
tehotná žena Foto:
Nemyslite len na to, ako sa vaše bábätko bude volať.
debata

Tešíte sa na všetko lákavé. Budete kočíkovať, poznať celkom nový pocit, prestanete na chvíľu pracovať a váš život sa obráti na ruby. Myslíte len na tie dobré veci, čo je správne. Pripomeňte si však aj to, že všetko môže dopadnúť úplne inak. Iba sa na tú situáciu dobre pripravte.

Spoločenskejší život

Pripravte sa na trochu spoločenskejší život. Ale to najmä v prípade, že ste introvertka. Možno, že sa vám narodí extrovertné dieťa, ktorému nevysvetlíte, prečo sa nebavíte s ostatnými mamičkami, prečo sa navzájom nenavštevujete a prečo práve vy, keď ostatné matky s deťmi to robia. Mnohé veci budete musieť prehodnotiť. Pripravte sa na to.

Skutočnosť bude iná

Možno, že si svoje dieťa už predstavujete. Mohlo by byť celé po vás a vyberáte si svoje najlepšie vlastnosti, ktoré si prajete, aby dieťa zdedilo. Lenže ono možno bude veľmi introvertné, ustráchané, uplakané a odmalička bude viac ako k športu inklinovať ku knižkám. Pripravte sa na takúto situáciu. Možno nezaškodí spomenúť si na svoje detstvo a na to, ako vám možno rodičia (určite nevedome) ublížili tým, že z vás chceli mať niečo, na čo ste vy nemali. Ušetrite svoje dieťa od podobných očakávaní, nezničte mu život. Pristupujte k nemu ako k originálnej bytosti, na ktorú ste pyšní a odmalička v ňom posilňujte všetko, v čom vyniká.

Trochu iné knižky

Ak sa vám doteraz striedali na nočnom stolíku prozaické knižky, zvyknite si na to, že tentokrát to bude trochu inak. Určite nepohrdnite knižkami od detských psychológov, ktoré vám pomôžu pochopiť nového človiečika, ktorý sa vo vašom živote náhle ocitol. Zvládnuť všetky jeho maniere bude s nimi určite jednoduchšie.

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotná #bábätká

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...