Viete dieťaťu správne naštartovať deň?

Ako sa vyspíme, vylezieme z postele a "natankujeme" energiou, ovplyvní celý náš deň.

01.06.2013 11:00
raňajky, zdravá výživa Foto:
Ovos obsahuje okrem iného vysoký podiel vlákniny.
debata

Neraz nestíhame a sme radi, že vôbec vstaneme, ale vieme, že nejako to rozchodíme… Buďme zodpovednejší aspoň k svojim deťom a snažme sa im dávať čo najzdravšie a najpríjemnejši­e rána!

Drastický budíček nikomu neprospeje

Azda si to často ani neuvedomujeme, ale necitlivým spôsobom budenia môžeme dieťaťu navodiť poriadny stres! V prvom rade by sme mali dopriať jemu i sebe dostatok času na prebudenie a prípravu vyrazenia do sveta, nie sklápať budík každých desať minút a napokon v zhone riešiť už len najnutnejšie ranné povinnosti. Dospelý i dieťa potrebuje čo najpríjemnejšie precitnutie zo spánku, aby sme sa všetci mohli správne naladiť a stráviť krásny deň.

Recept na bezproblémové fungovanie

Milé slovo, nežný dotyk, tichšia hudobná kulisa, teplý čajík – to pohladí každú dušu. Nemenej dôležité je i postarať sa o obnovenie a naštartovanie metabolizmu, dať svalom i mozgu potrebnú vzpruhu. To je už čaro i funkcia raňajok, na ktoré by sme nemali zabúdať a nebodaj nechať dieťa bez nich, hodiť mu v rannom strese už len desiatu do aktovky.

To najlepšie pre seba i rodinu

Zabudnime na sladké šišky, na ráno ťažké chlebíky vo vajci a podobné nezdravé zvyklosti. Dajme na stôl niečo zdravšie a výživnejšie, taktiež lákavé pre oko i čuch. Vyskúšajme zakomponovať do raňajkového menu k mliečnym produktom napríklad ovos – táto najmladšia obilnina obsahuje okrem iného lecitín, vitamíny skupiny B, fosfor, horčík, železo a má vysoký podiel vlákniny. Na trhu nájdeme rôzne varianty tohto druhu, aj unikátne výrobky z radu Mysli na zdraví, teraz špeciálne určené pre deti vo veku 5 až 10 rokov.

debata chyba

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...