Nečakajte na signály od nerozhodného muža

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Nečakajte na signály od nerozhodnutého kamaráta, možno prehliadnete signály niekoho rozhodnejšieho.

05.07.2014 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
Muž, ktorý si svoju ženu zaslúži, by mal byť rozhodný.
debata

Dobrý deň, volám sa Ela, mám 27 rokov a chcela by som sa poradiť. Mám kamaráta, s ktorým sa poznám asi 5 rokov. Občas sa stretneme na káve, porozprávame a niekedy zájdeme spoločne na turistiku, máme dosť spoločných záujmov. On má priateľku, ja som mala priateľa, ale ja som sa asi pred rokom aj pol rozišla. Keď to kamarát zistil, začal sa so mnou stretávať o niečo viac, začal mi dávať najavo, že sa mu páčim a rád so mnou trávi čas. Tvrdí, že si so svojou priateľkou nerozumie. Mne sa páči a tiež som mu to dala najavo. Ale vie, že pokiaľ bude vo vzťahu, medzi nami sa nič nezačne. Trvá to už asi pol roka, čo tvrdí, že si s aktuálnou priateľkou nerozumie a so mnou sa neustále chce stretávať a vyhľadáva moju spoločnosť. Už dávnejšie som si povedala, že to trvá nejako príliš dlho, aby sa niekto rozhodol, čo vlastne chce. Tak som s ním prerušila kontakt, pretože sa mi naskytla práca v zahraničí a odišla som von. Rozhodla som sa, že veď svet je veľký a človek nikdy nevie, kde koho stretne. Istú dobu sme neboli vôbec v kontakte a potom sa mi opäť ozval, že či ma môže prísť pozrieť do zahraničia. Ja som sa medzitým už vrátila a opäť sme tam, kde predtým, stretávame sa, on má svoju aktuálnu priateľku a trávime spolu voľný čas len ako kamaráti. Ja by som chcela počuť od Vás názor, čo si o tom myslíte? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Ela (27)

Či už zoberieme do úvahy rok a pol, ktorý ste znovu „v obehu“ alebo polrok, počas ktorého vás kamarát ubezpečuje, že si so svojou aktuálnou priateľkou nerozumie – naozaj to vyzerá tak, že vás intuícia neklamala a z tohto kamaráta veru frajer nebude. Pretože keby si naozaj nerozumel s priateľkou a keby bol zamilovaný do vás, tak je už dávno s vami. Nehovorím, že mu nie ste sympatická, nehovorím, že si občas nepredstavuje, aké by to bolo s vami, ale ak doteraz nič neurobil, nerozhodol, nepovedal, asi mu chýba niečo veľmi podstatné, čo mu nemôžete dodať ani vy, ani nikto iný – presvedčenie, že tou pravou ste vy a že keby ste boli s niekým iným než s ním, že mu to zlomí srdce. Ak niečo trvá pol roka a nikto nerobí nič, aby to zmenil, asi to všetkým vyhovuje. Možno vášmu kamarátovi robí dobre, že existujete ako nejaká druhá prípadná alternatíva životnej partnerky, z jeho hľadiska by bolo najlepšie, keby ste zostali sama, aby si mohol predstavovať, že by stačilo raz večer zazvoniť pri vašich dverách s kyticou kvetov a fľašou šampanského – že by stačilo urobiť niečo, na čo sa nikdy neodhodlá, pretože radšej bude žiť so ženou, s ktorou „si nerozumie“ a vás si bude predstavovať ako tú, s ktorou by si rozumel. Mám teóriu, že istý typ mužov pre svoj spokojný mentálny život potrebuje „najúžasnejšiu ženu svojho života“, ktorú nechá čakať, prípadne jej raz za rok napíše v noci v opitosti esemesku s nejakým komplimentom, hoci si zároveň „tú, s ktorou si nerozumie“, zoberie za ženu, má s ňou deti, hypotéky a dovolenky. Pre „najúžasnejšiu“ má celoživotne kaleráby a neurčité, niekedy dokonca nevyslovené prísľuby a už spomenuté výročné opilecké esemesky. Myslím, že váš kamarát mal dosť príležitostí nebyť s priateľkou, ale s vami a ak to neurobil, berte to tak, že lehota uplynula a nemáte byť pár. Už sa ním nenechajte naťahovať. Nečakajte naňho, ani podvedome, pretože ak v svojej hlave márne čakáte na signály od nerozhodnutého kamaráta, možno prehliadnete signály niekoho rozhodnejšieho. A muž by mal byť rozhodný. Teda aspoň taký, ktorý si svoju ženu zaslúži.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #Matkin #nerozhodný muž

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...