Viac farieb v obývačke! Ako? Vymeňte nudnú pohovku za neprehliadnuteľný kúsok

Ak milujete farby, dostaňte ich aj do obývačky. Nehovoríme o stenách, ale o výraznejšej pohovke, ktorá dokáže vzhľad izby celkom zmeniť.

15.06.2021 13:00
obávačka, izba Foto:
Obývacia izba, ktorej dominuje pohovka vo výraznej farbe.
debata

Obývacia izba je výkladnou skriňou celej domácnosti. Je to miesto, kam pozývate návštevy, trávite tu veľa času s rodinou či priateľmi, odpočívate… Izba by teda mala byť nielen vizitkou vášho osobitého štýlu, ale zároveň by mala byť útulná a reprezentatívna. K základným výrazovým prostriedkom, akými môžete vyjadriť svoju osobnosť, patria farby. Kontrastnými prvkami, pri jednotlivých solitérnych kúskoch či doplnkoch, celý priestor oživíte a vyzdvihnete celkový charakter miestnosti.

zväčšiť Obývacia izba podľa westwingnow.sk
obývačka Obývacia izba podľa westwingnow.sk

Pri výrazných farbách však platí jedna dôležitá zásada – menej je viac. Najlepšie vyniknú na jednotlivých kúskoch nábytku či doplnkoch, pričom všetko ostatné by malo byť v neutrálnych tónoch. Ak si teda vyberiete výraznú sedaciu súpravu alebo kreslo, mal by byť nábytok, textílie aj všetky doplnky v tlmených či neutrálnych dekoroch. Hoci sa pri voľbe farieb dodržiavajú určité zásady, netreba sa ich báť.

zväčšiť Obývacia izba s výraznou pohovkou podľa ASKO.
obývačka Obývacia izba s výraznou pohovkou podľa ASKO.

Samostatnou kapitolou sú sedacie súpravy. Akú farbu zvoliť? Záleží na vašich osobných preferenciách, ale aj na množstve svetla, ktorým v obývacej izbe disponujete. Nedostatok prirodzeného svetla však možno dnes dohnať pomocou stojacích či nástenných lámp, LED pásikov a stropných svietidiel.

Výrazné farby v obývacej izbe, Next via PR Shots.
Pohovka v odtieni ružovej farby podľa Bonami.sk.
+2Obývacia izba s výraznou pohovkou podľa ASKO.

Farebné trendy v tomto roku idú skôr v pastelových tónoch žltej, tehlovej či v odtieňoch mentolovej farby. Takisto sú obľúbené tóny listovej zelenej či mrazivo modrej, ale aj výraznejšie farby, akými sú petrolejová, smaragdová, horčicová alebo červená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #farby #obývačka #pohovka #zariadenie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...