Pracujete z domu? Prečo by váš stôl podľa feng šuej nemal stáť pod oknom?

Mnoho z nás v tomto čase pracuje formou home office. Zo stola, za ktorým sa občas pracovalo, sa stalo miesto, na ktorom prežijeme celý pracovný deň.

23.03.2021 09:00
home office, kancelária, práca, práca z domu,... Foto:
Práci doma by malo zodpovedať aj umiestnenie stola.
debata

Aj preto je na mieste venovať pozornosť tomu, kam našu „kanceláriu“ v miestnosti umiestnime. Pod oknom by to byť nemalo, aspoň podľa feng šuej.

Prechod z kancelárie do domáceho prostredia priniesol pre ľudí mnoho výziev. Okrem iného sme museli vytýčiť stále miesto pre pracovný stôl, čo môže byť v menších bytoch istým problémom. Ale výzvou je aj kútik či priestor, v ktorom si home office urobíme. Podľa feng šuej je pre efektívnu prácu dôležité práve miesto, kde činnosť vykonávame.

Prečo nie pod oknom?

Znie to lákavo… Od počítača zodvihnúť zrak a pozrieť sa von. Na druhej strane to znamená, že sa práve týmto pozeraním von z okna počas práce oberáme zbytočne o energiu. Tú rozptyľuje práve okno a podľa feng šuej našu energiu takto „vyhadzujeme“ priamo von oknom. Každý človek je, samozrejme, rozptyľovaný v inej miere vonkajšími vplyvmi a je na našom zvážení, čo je pre nás prioritou. Ak však patríte k typom ľudí, ktorých pozornosť lieta „z miesta na miesto“ a niekoľkohodinová koncentrácia im robí problémy, potom pracovný stôl pod oknom nie je naozaj správnou voľbou.

Kam s pracovným stolom?

Ak je pracovný stôl na vizuálne pokojnejšom mieste, môže sa človek lepšie sústrediť na svoje úlohy a po práci si radšej vychutnajte voľný čas vonku na záhrade alebo na prechádzke. Ak môžete v byte stôl umiestniť iba pri okne, odporúča sa okno trochu zatemniť, aby vaša energia zostala počas pracovného času pri stole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pracovný stôl #home office

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...