Túžite po rastlinách v kúpeľni? Ktoré sa popasujú s vlhkosťou a nedostatkom svetla?

Ktoré rastlinky "prežijú" aj náročnejšie podmienky v kúpeľni?

17.03.2021 11:00
rastlina, izbové rastliny, kvet, kúpeľňa Foto:
Chcete mať v kúpeľni živý kvet?
debata

Rastliny, ktorými vyzdobíte kúpeľňu, sa musia popasovať s dvoma výzvami:

Málo svetla: V mnohých kúpeľniach nie je žiadne alebo len veľmi malé okno, takže do miestnosti prichádza málo svetla. Ale niektoré izbové rastlinky sú nastavené práve pre takúto alternatívu.

Vysoká vlhkosť: Sprchovanie a kúpanie prináša do kúpeľne vysokú vlhkosť, ktorá sa podobá na tropické podnebie. Veľa rastlín pochádza práve z takého podnebia a preto sa im v kúpeľni môže dobre dariť.

Mečová papraď (tvrdá papraď):
V každom prípade trochu svetla predsa len táto rastlina potrebuje, takže v kúpeľni patrí na najsvetlejšie miesto. Okrem toho táto rastlina miluje vysokú vlhkosť, to znamená – tropické podmienky. Svojimi zvesenými listami si tak vo vlhkom prostredí kúpeľne príde na svoje, napríklad jej môžete nájsť miesto v závesnom kvetináči.

Orchidea
Orchidea je jednou z najobľúbenejších izbových rastlín a svojimi krásnymi kvetmi dotvárajú každú miestnosť. Ak sa vašej orchidey už nejaký čas dobre darí na svetlom mieste, radšej ju do kúpeľne nepremiestňujte. Ak sa však rastline nedarí príliš dobre alebo ste si kúpili novú rastlinku, môže byť jej miestom u vás doma práve kúpeľňa. Orchidea miluje tropické podnebie s vysokou vlhkosťou.

Lopatkovec
Jeho domovom sú tropické oblasti Ameriky a juhovýchodnej Ázie, preto rastlinka uprednostňuje vlhké prostredie. Mierny nedostatok svetla znesie, rastlina neznáša priame slnko, v prírode sa ukrýva skôr v tieni veľkých stromov. Ide o nenáročnú rastlinku, ktorá pre svoje prosperovanie potrebuje zvlášť vlhkosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpeľna #kvety #izbové rastliny

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...