Skúsime to cez vesmír! Trend v interiéroch poteší deti aj zasnívané duše

Fascinácia vesmírom, kozmickým svetom planét je prítomná v dizajnu odjakživa. A nevenujú sa jej len odevní tvorcovia.

28.01.2021 09:00
debata
Tapeta s vesmírnym motívom, predáva... Foto: Wallspace via Pressloft
Tapeta s vesmírnym motívom, predáva Wallsauce.com, cena je 40 eur/m. Tapeta s vesmírnym motívom, predáva Wallsauce.com, cena je 40 eur/m.

S úspechom sa estetika ovplyvnená vizuálnymi motívmi z vesmíru či prvkami, ktoré čiastočne pripomínajú sci-fi, pretavila aj do interiérového dizajnu. A dokonca sa stala súčasťou výnimočných či limitovaných kolekcií.

Len nedávno bol na trh uvedený rad kobercov, ktorých motív v tkanine vychádza zo zväčšenej fotografie z Hubblovho teleskopu. Fascinácia svetom mliečnych dráh, hviezd a mesiacov či nekonečného vesmíru s jeho mnohými súčasťami sa môže interpretovať čo najvernejšie, ako to bolo v tomto prípade – rovnako však má úspech u najmladších obyvateľov domácností.

Niet azda chlapca, ale aj mnoho dievčat, ktoré by nezatúžili po lete do vesmíru či kariére kozmonauta. Aj preto sa často vesmírne motívy objavujú v doplnkoch a na nábytku detských izieb. Niekde stačí obraz na stene, inde to môže byť celá tapeta, alebo kreslené motívy či formy evokujúce napríklad interiér kozmickej lode.

Také čosi sa však určite nestratí ani vo vstupnej hale či napríklad v obývacom priestore. Svietidlá, ktoré pripomínajú planéty rotujúce okolo slnka, zrkadlá v tvare mesiaca alebo s estetikou intergalaktickej „architektúry“. Na výber je toho veľa. Ako nedávno napísala agentúra AP, podobné prvky v domácnosti nám možno prinesú trochu „úletu“ zo všedných dní. Možno až do kozmických diaľok. A my prinášame aj tipy do vášho interiéru, ako túto tematiku uchopiť…

Vesmírna inšpirácia v detskej izbe, pretavená...
Zrkadlo Picadilly Mirror značky Boca de Lobo,...
+9Zrkadlo v tvare polmesiace, predáva  Cox & Cox...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vesmír #dizajn #kozmická loď #trend #interiér

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...