Vyčistite sklo v sprchovom kúte aj v rúre na pečenie! Trik so špongiou a tabletkou do umývačky riadu

Drhnete, čistíte, ale s výsledkom spokojná nie ste? Skúste to s tabletkou do umývačky riadu.

07.12.2020 07:00
špongia, upratovanie, čistenie, sklo, pena Foto:
Ako vyčistiť sklo v sprchovom kúte?
debata

Na trik, ako vyčistiť sklo v sprchovom kúte pomocou tablety do umývačky riadu prišla Austrálčanka, ktorá sa svojím „objavom“ pochválila v austrálskej facebookovej skupine „Mums Who Clean“. Nápad sa stretol s veľkým nadšením.

Najskôr vylepšila väčšiu špongiu na umývanie povrchov – vyrezala do jej stredu malý otvor tak, aby v ňom držala tableta do umývačky riadu. Než začnete drhnúť, sklo v sprchovom kúte navlhčite. Následne sklo vydrhnite pripravenou špongiou a tabletkou – z výsledku budete nadšená.

V skupine následne pribúdali aj ďalšie znečistené povrchy, na ktoré sa dal trik zo špongiou, v ktorej je prichytená tableta do umývačky riadu, vyčistiť – ide o špinavé okná, sklo na rúre na pečenie aj kovový rošt v rúre.

Tabletka do umývačky riadu môže poslúžiť aj pri:

Čistení koša na odpadky

Zapáchajúci a zalepený odpadkový kôš skvelo vyčistia práve tieto tablety. Naplňte odpadkový kôš vodou a vhoďte do vody 1 tabletu. Po 30 minútach pôsobenia môžete vodu vyliať a kôš ešte umyť handričkou. Prekvapí vás jeho čistota.

Údržbe exteriérového nábytku

Vonkajší nábytok môžete vyčistiť tiež tabletami na riad. Najskôr rozpustite tabletu vo vode. Nábytok potom vyčistite handričkou namočenou v takejto vode, aby ste ho zbavili prachu a množstva drobných nečistôt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #umývačka riadu #sprchový kút

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...