Rýchle ranné upratovanie? Týchto tipov sa držte

Je skvelé vrátiť sa z práce do uprataného bytu, čo poviete? Ako to ale ráno stihnúť?

28.10.2020 11:00
cistenie, upratovanie, zena Foto:
Ešte stihnete ráno aj poupratovať...
debata

Posteľ hneď po prebudení

Postlať posteľ sa môže stať vašou najjednoduchšou úlohou – hneď potom, ako vyskočíte z postele, ju aj usteľte. Tento postup si vyžaduje rutinu. Takže, ak si zvykneme ustlať posteľ zakaždým, keď vstaneme, v určitom okamihu to už nevnímame ako úlohu. Možno to už máte takto zautomatizované dávno… O to lepšie! Pre tých, ktorí to nerobia – uvidíte, že keď prídete večer domov alebo vstúpite do spálne počas dňa, keď máte home office, ustlaná posteľ na prvý pohľad znamená väčší poriadok v spálni. A to vás hneď upokojí…

Nastavte budík o 10 minút skôr

Keď si človek zvykne, ani si to už nevšimne. Ale pokiaľ ide o upratovanie, 10 minút dokáže hotové zázraky. Krátky čas môžete využiť na poutieranie kuchynskej linky aj stola, za ktorým raňajkujete… Alebo sa zamerajte na spálňu a okrem postele upracte aj okolo nej – zvlášť „nebezpečné“ sú pre poriadok v spálni veci porozhadzované okolo postele – kusy oblečenia. Ak všetko hodíte do koša na bielizeň či priamo do práčky, neporiadok sa zrazu nezdá byť taký veľký, čo poviete? Aj chodbe by 10 minút ráno prospelo – porozhadzované topánky vložte do skrinky na topánky, vešiak na kabáty odbremeňte a zbytočné kúsky odložte do šatníka. Ani toľko kabeliek nemusíte mať na chodbe rozvešaných kade-tade, šup s nimi mimo dohľad.

Pravidlo pre kuchyňu

„Malé“ pravidlo pre kuchyňu zabezpečí, že ju budete mať vždy upratanú – aspoň do takej miery, že vám nebude prekážať pohľad na ňu, keď prídete unavená z práce. Po raňajkách pravdepodobne vložíte všetko jedlo, ktoré patrí do chladničky, späť, inak sa pokazí. Ale takto zautomatizované môžete mať aj ostatné činnosti v kuchyni – špinavý riad okamžite vložte do umývačky alebo ho umyte. Kuchynskú linku umyte, rovnako aj sporák, ak ste ho použili. Zo stola odpracte veci, ktoré ste pri raňajkách použili – napríklad košík na chlieb či misku s ovocím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #ranné upratovanie #tipy na upratovanie

+ Čas venovaný príprave jedla je investíciou do vášho šťastia a zdravia.
S peniazmi hospodárte opatrne, mali by...

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...