Tipy, triky, nápady: Jablko lásky

Obyčajné jablko sa za afrodiziakum zvyčajne nepovažuje. Vedecký výskum z roku 2014 však poukazuje na viditeľný vzťah medzi pravidelnou konzumáciou jabĺk a sexuálnou túžbou u žien.

01.03.2020 10:00
jablko, afrodiziakum Foto:
Pravidelná konzumácia jabĺk zvyšuje libido u žien.
debata

Podľa výsledkov jednej zo štúdií skupina žien denne konzumujúca jablká vykazovala väčšiu chuť na sex ako skupina bez pravidelného prísunu jabĺk. Nedokazuje to priamo afrodiziakálne účinky jablka, ale pomerne výraznú súvislosť medzi pravidelnou konzumáciou jabĺk a zvýšeným libidom u žien. V ľudskej histórii sa to potravinami a bylinami, ktoré sú pomocníkmi Afrodity ako bohyne lásky, len tak hemží. Dnes už síce nemiešame nápoje lásky ani nevykonávame šamanské rituály, ale radi hovoríme o povzbudzujúcich účinkoch napríklad čokolády, špargle, figy, šafranu, koriandra, kávy, avokáda, banánov, ustríc alebo červeného vína…

Hormón boduje aj na fotkách

Zeler obsahuje hormón androsterón, ktorý telu dodá mužný pot. Samotný hormón je bez zápachu, ale pre neveriacich: Americkí vedci rozdelili fotky mužov na dve časti. Prvú časť postriekali androsterónom. Potom fotky predložili ženám. „Andosterónoví“ muži na fotkách bodovali oveľa viac.

Ostrá je dobrá

Magická sila čili papričiek spočíva v látke zvanej kapsaicín. Táto látka, ktorá spôsobuje ich pálivú chuť, zvyšuje srdcový tep, rozširuje cievy a dodáva telu hormón šťastia endorfín. Všetky menované efekty správne okorenia aj valentínske túžby.

Petržlen v polievke

Keď varíme zeleninovú polievku, netreba šetriť petržlenom. Podľa vedcov totiž obsahuje látku zvanú apiol, ktorá rozširuje cievy a priaznivo pôsobí na pohlavné orgány. Po dobrom jedle prichádza dezert – môžu to byť napríklad datle alebo figy, ale mali by byť čerstvé – datle údajne aktivizujú vylučovanie spermií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #petržlen #jablko #afrodiziakum #daťle #zeler #čili #figy

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....