
Britský Daily Mail nedávno priniesol zoznam trikov, pomocou ktorých sa vám podarí udržať potraviny dlhšie čerstvé. Niektoré možno neprekvapia, sú dobre známe, o niektorých ste možno netušili.
Banány
Ak nechcete, aby úplne zmäkli a koža sčernela, umiestnite trs banánov časťou, z ktorej banány vyrastajú, do malej misky s vodou. Takto sa údajne zabráni úniku plynu, ktorý spôsobuje mäknutie a banány vydržia žlté a pomerne tvrdé až dva týždne.
Syr
Často vyschne, zožltne, stvrdne a mení konzistenciu. Trikom je údajne natrieť syr veľmi jemnou vrstvou živočíšneho masla. Takto zabránite oxidácii a zabezpečíte, že syr bude dlhšie ako čerstvý.
Mlieko
Aj vy ho musíte po pár dňoch vyliať, lebo skyslo? Pomocníkom môže byť štipka soli. Ak ju prisypete do fľaše s mliekom, na chuti to ani nepocítite. Soľ však zároveň spomalí proces skysnutia mlieka.
Chlieb
Zvyčajne je problém, že veľmi rýchlo zoschne a nedá sa jesť. Pridaním jednej byle stonkového zeleru do vrecúška s chlebom udržíte túto potravinu dlhšiu mäkkú a akoby čerstvú.
Sušienky
Chlieb môže byť zase pomocníkom pri dóze so sušienkami, ktoré majú tendenciu vlhnúť a mäknúť. Ak však ku nim pridáte krajec chleba, sušienky zostanú dlhšie čerstvé a chrumkavé.