Ako vám potraviny vydržia dlhšie? Poznajte pár trikov, ktoré pomôžu

Aj vy často riešite, že nestihnete minúť potraviny a už ich musíte vyhadzovať? Reč je najmä o produktoch s obmedzenou dobou trvanlivosti. Aj tu však existuje pár trikov, ktoré pomôžu.

15.11.2019 14:38
debata
Banány udržíte dlhšie čerstvé a tvrdé, ak ich... Foto: SHUTTERSTOCK
banány, ovocie, výživa, vitamíny Banány udržíte dlhšie čerstvé a tvrdé, ak ich miesto rastu trsu ponoríte do misky s vodou.

Britský Daily Mail nedávno priniesol zoznam trikov, pomocou ktorých sa vám podarí udržať potraviny dlhšie čerstvé. Niektoré možno neprekvapia, sú dobre známe, o niektorých ste možno netušili.

Banány

Ak nechcete, aby úplne zmäkli a koža sčernela, umiestnite trs banánov časťou, z ktorej banány vyrastajú, do malej misky s vodou. Takto sa údajne zabráni úniku plynu, ktorý spôsobuje mäknutie a banány vydržia žlté a pomerne tvrdé až dva týždne.

Syr

Často vyschne, zožltne, stvrdne a mení konzistenciu. Trikom je údajne natrieť syr veľmi jemnou vrstvou živočíšneho masla. Takto zabránite oxidácii a zabezpečíte, že syr bude dlhšie ako čerstvý.

Mlieko

Aj vy ho musíte po pár dňoch vyliať, lebo skyslo? Pomocníkom môže byť štipka soli. Ak ju prisypete do fľaše s mliekom, na chuti to ani nepocítite. Soľ však zároveň spomalí proces skysnutia mlieka.

Chlieb

Zvyčajne je problém, že veľmi rýchlo zoschne a nedá sa jesť. Pridaním jednej byle stonkového zeleru do vrecúška s chlebom udržíte túto potravinu dlhšiu mäkkú a akoby čerstvú.

Sušienky

Chlieb môže byť zase pomocníkom pri dóze so sušienkami, ktoré majú tendenciu vlhnúť a mäknúť. Ak však ku nim pridáte krajec chleba, sušienky zostanú dlhšie čerstvé a chrumkavé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #jedlo #trik #minimálna trvanlivosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...