Ten sa šíri nielen z úst, po konzumácii pokrmov s obsahom cesnaku, ale aj z našich rúk. Hoci si po spracovaní cesnaku ruky niekoľkokrát umyjeme mydlom, pachu sa nie a nie zbaviť. Aké triky pomôžu?
Soľ je skvelým kuchynským pomocníkom. A nejde len o varenie. Práve soľ dokáže ruky zbaviť nepríjemného zápachu. Stačí soľ rozotrieť medzi prstami a baktérie spôsobujúce zápach sú zlikvidované. Urobte to čo najrýchlejšie po ukončení práce s cesnakom.
Podobne účinná je pri zápachu aj sóda bikarbóna. Sódu rozotrite po dlaniach a prstoch, pošúchajte a potom ruky dôkladne umyte vodou – sóda bikarbóba zneutralizuje nepríjemný zápach.
Ocot má v kuchyni takisto mnohoraké použitie. Jeho čistiace účinky gazdinky takisto často využívajú. Pri zápachu cesnaku na vašich rukách zrieďte ocot s čistou vodou a ruky opláchnite. Ak sa vám nepáči zápach octu, použite citón.
Kávové zrnká v ústach dokážu potlačiť nepríjemný zápach z cesnaku. Ale kávová usadeniny odstráni aj zápach z rúk. Usadeninu zmiešajte s trochou vody a týmto peelingom si vydrhnite ruky – zápach je preč raz-dva.