Často varíte s cesnakom? Ako sa rýchlo zbaviť zápachu z rúk?

Cesnak väčšine z nás chutí, napriek tomu sa mu v pokrmoch vyhýbame. Rovnako je to aj v prípade prípravy jedál s obsahom cesnaku. Dôvod je jasný - nepríjemný zápach.

11.09.2018 17:00
cesnak, zápach Foto:
Cesnak vám práve nevonia?
debata (3)

Ten sa šíri nielen z úst, po konzumácii pokrmov s obsahom cesnaku, ale aj z našich rúk. Hoci si po spracovaní cesnaku ruky niekoľkokrát umyjeme mydlom, pachu sa nie a nie zbaviť. Aké triky pomôžu?


Soľ je skvelým kuchynským pomocníkom. A nejde len o varenie. Práve soľ dokáže ruky zbaviť nepríjemného zápachu. Stačí soľ rozotrieť medzi prstami a baktérie spôsobujúce zápach sú zlikvidované. Urobte to čo najrýchlejšie po ukončení práce s cesnakom.

Podobne účinná je pri zápachu aj sóda bikarbóna. Sódu rozotrite po dlaniach a prstoch, pošúchajte a potom ruky dôkladne umyte vodou – sóda bikarbóba zneutralizuje nepríjemný zápach.

Ocot má v kuchyni takisto mnohoraké použitie. Jeho čistiace účinky gazdinky takisto často využívajú. Pri zápachu cesnaku na vašich rukách zrieďte ocot s čistou vodou a ruky opláchnite. Ak sa vám nepáči zápach octu, použite citón.

Kávové zrnká v ústach dokážu potlačiť nepríjemný zápach z cesnaku. Ale kávová usadeniny odstráni aj zápach z rúk. Usadeninu zmiešajte s trochou vody a týmto peelingom si vydrhnite ruky – zápach je preč raz-dva.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #cesnak #citrón #ocot

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...