Ťažko dostupné miesta na čistenie? Takto to zvládnete aj pri nich

Upratovanie domácnosti a čistenie je už takpovediac jarnou povinnosťou. Veľké upratovanie sa často dotkne aj miest, ktoré zvyšok roka bola zanedbávané.

25.03.2018 08:00
kuchyňa, čistenie, nerez Foto:
Nie všetky miesta v domácnosti sa dajú vyčistiť ľahko.
debata

Niekedy je to však skrátka aj preto, lebo málokto má trpezlivosť a znalosť, ako vyčistiť ťažko dostupné miesta či výnimočne znečistené spotrebiče. Pár rád, od šikovníkov z britského internetu, ktorých využil Daily Mail, môže napomôcť.

Žalúzie

Prach najlepšie môžete odstrániť pomocou dvojramennej kovovej „chňapky“ na servírovanie mäsa. Obe časti obmotajte handrou a upevnite gumičkou. Následne môžete takto čistiť priestor medzi žalúziami.

Ventilácia

Kryt na ventilátore v kúpeľni býva často znečistený prachom. Pomôcť môže tenký príborový nôž, ktorý obmotáte vlhkou handrou a následne vyčistíte jednotlivé dutiny v kryte.

Sieťka na okná

Býva často pokrytá prachom či pavučinami, ktoré sa usadia v miniatúrnych prieduchoch. Vyskúšať to môžete s rolkou lepiaceho papiera, ktorá je určená na čistenie odevov. Lepiaci papier zachytáva jednotlivé prachové súčasti a sieť vyčistí.

Koberce

Ak sú znečistené od domácich miláčikov a ich chlpov, pomôže vysávač, ale nielen ten. Vyskúšať môžete aj klasickú stierku na umývanie okien. Tá dokáže jednotlivé zvieracie chlpy dobre pozachytávať a zhrnúť na jedno miesto, odkiaľ ich potom ručne odstránite.

Gril

Začína sa obdobie grilovačiek, ale práve grily bývajú často veľmi znečistené. Tuk a spálenina, ktoré sa lepia na mriežku, môže pomôcť vyčistiť polovička cibule, ktorou odstránite mastnotu. Následne gril umyjete aj klasicky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #čistenie #JAR #upratovanie #nedostupné

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...