Ako píše magazín Daily Mail, s niektorými pokrmami by sme pri skladovaní mali byť opatrní. Ktoré to sú?
Hotové cestoviny
Ak chcete do mrazničky vložiť zvyšok cestovín, pripravte sa na to, že po rozmrazení stratia svoju chuť a zmenia aj konzistenciu. Extrémny chlad spraví z cestovín zmes, ktorá má po rozmrazení ďaleko od chutného pokrmu.
Vysmážané jedlo
Podobné ako pri cestovinách. Zmrazenie spôsobí, že do jedla vstúpi vlhkosť, po rozmrazení to pocítite nielen na kondícii „trojobalu“, ale tiež na chuti mäsa či vysmáženej potraviny – bude akoby rozmočená, mľandravá a mäkká.
Jogurt
Niekto si myslí, že zmrazením jogurtu si spraví tzv. „mrazený jogurt“ – tak to však nefunguje. Po rozmrazení sa konzistencia zmení a z jogurtu sa oddelí časť vody. Pri výrobe mrazeného jogurtu je lepšie rozmixovať pár kúskov mrazeného ovocia v mixéri s jogurtom z chladničky.
Syr
Možno niektoré syry zvládnu mrazenie, ale pravdou je, že väčšina z nich sa po rozmrazení výrazne mení – či už chuťou, vôňou alebo konzistenciou, pevnosťou a tvarom.