Vedeli ste? Tieto potraviny do mrazničky určite nepatria!

Mraznička je síce vymoženosť modernej doby na to, aby sme niektoré potraviny udržali dlhšie čerstvé. Ale sú aj také, ktorým mráz rozhodne dobre nespraví. Poznáte ich?

16.03.2018 09:00
mrazená  zelenina, rozmrazovanie, blanšírovanie Foto:
Niektoré potraviny môžeme mraziť, pri iných to nie je vhodné.
debata (1)

Ako píše magazín Daily Mail, s niektorými pokrmami by sme pri skladovaní mali byť opatrní. Ktoré to sú?

Hotové cestoviny

Ak chcete do mrazničky vložiť zvyšok cestovín, pripravte sa na to, že po rozmrazení stratia svoju chuť a zmenia aj konzistenciu. Extrémny chlad spraví z cestovín zmes, ktorá má po rozmrazení ďaleko od chutného pokrmu.

Vysmážané jedlo

Podobné ako pri cestovinách. Zmrazenie spôsobí, že do jedla vstúpi vlhkosť, po rozmrazení to pocítite nielen na kondícii „trojobalu“, ale tiež na chuti mäsa či vysmáženej potraviny – bude akoby rozmočená, mľandravá a mäkká.

Jogurt

Niekto si myslí, že zmrazením jogurtu si spraví tzv. „mrazený jogurt“ – tak to však nefunguje. Po rozmrazení sa konzistencia zmení a z jogurtu sa oddelí časť vody. Pri výrobe mrazeného jogurtu je lepšie rozmixovať pár kúskov mrazeného ovocia v mixéri s jogurtom z chladničky.

Syr

Možno niektoré syry zvládnu mrazenie, ale pravdou je, že väčšina z nich sa po rozmrazení výrazne mení – či už chuťou, vôňou alebo konzistenciou, pevnosťou a tvarom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #mraznička #potravina

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...