Neuveriteľné! Ako dokážu farby na stenách zvýšiť hodnotu vášho bytu?

Ak sa chystáte predávať vašu nehnuteľnosť, zvážte farby, aké použijete na steny. Správna voľba vám môže zarobiť aj 5 000 eur.

11.09.2017 09:00
debata

Spoločnosť Zillow pôsobí v oblasti obchodovania s nehnuteľnosťami a aktuálne sa podpísala pod zaujímavý prieskum. Ten analyzuje vplyv rôznych farieb na stenách predávanej nehnuteľnosti na jej cenu. Výsledky sú prekvapivé, vhodne zvolené farby na stenách dokážu zdvihnúť cenu bytu či domu až o 4 777 eur.

Modrá stena v kuchyni je dobrá voľba - koľko... Foto: SHUTTERSTOCK
kuchyňa Modrá stena v kuchyni je dobrá voľba - koľko dokáže vyniesť?

V štúdii bolo použitých 32 000 fotografií, aby sa zistilo, ako vplývajú farby na cenu, ktorú sú kupujúci ochotní zaplatiť. Modrá a zelená farba vyšli z prieskumu ako skvelé voľby, čo sa týka vplyvu na nárast ceny. Zatiaľ, čo napríklad na modro namaľované steny v kuchyni zvýšili cenu o 1 588 eur, svetlozelené kúpeľne ju navýšili až o 4 777 eur.

Kúpeľňa v tónoch zelenej - rozhodne áno! Foto: SHUTTERSTOCK
kúpeľňa, zelená, farba Kúpeľňa v tónoch zelenej - rozhodne áno!

A čo napríklad obývačka? Aké tóny zvyšujú cenu pri tejto miestnosti? Podľa výsledkov prieskumu hnedé farby na stenách v obývačke navýšia predajnú cenu v priemere o 1 691 eur. Ďalší zaujímavý fakt je spojený s farbou vstupných dverí – ak sú v tóne námorníckej modrej, cena domu stúpne o 1 500 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #farby #zelená #steny

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....