Návšteva na ceste a vy máte byt ako po výbuchu? Takto to zvládnete

Aj za pár minút sa dá v byte vyčarovať ilúzia poriadku. Ako na to?

03.01.2016 13:00
Vedeli ste to? Upratovanie škodí zdraviu Foto:
Máte len pár minút? Nevadí, to zvládnete.
debata

Aby sa nič len tak nepovaľovalo

Staré časopisy, nedočítané knihy, papiere, zápisníky či perá… Všetko sa môže len tak povaľovať kdekoľvek v byte. Zoberte si jednu krabicu a pred príchodom návštevy všetky tieto predmety do nej schovajte. Krabicu následne „šupnite“ do šatníka či na miesto, kam návšteva zväčša nechodí.

Zatvorte skrine aj šuplíky

Budete prekvapená, aký poriadok sa zrazu vo vašom byte len tak objaví! Šuplíky a skrine, ktoré sú zatvorené, okamžite evokujú v návštevníkovi poriadok.

Umyte kúpeľňu

Nemáte čas drhnúť všetko v kúpeĺni? Nič nie je stratené! Zamerajte sa najmä na umývadlo a zrkadlo. Počítajte s tým, že návšteva do kúpeľne zrejme zamieri. A o vašom zmysle pre čistotu jej práve táto miestnosť veĺa napovie.

Pomóc, špinavý riad

Fúha, hrniec so zbytkami paradajkovej omáčky či špinavé taniere… Rýchlo so všetkým do umývačky. Zavoriť a hotovo! Ale čo, ak umývačku nemáte? Záchrana na poslednú chvíľu: „Šupnite“ všetko do rúry na pečenie. Nikto to tam neuvidí.

Oblečenie nechajte zmiznúť

Aspoň ho rýchlo pozbierajte zo stoličiek či z pohovky a niekam ho schovajte. Napríklad aj pod posteĺ či pod perinu v spálni.

Vonná sviečka

Ako bodka za vaším bleskovým upratovaním poslúži vonná sviečka. Na upratanom stole nájde svoje miesto. Byt vám krásne prevonia a návšteva bude len vyvaĺovať oči, aký máte počas sviatkov poriadok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #upratovanie #neporiadok #čistota

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....