V kúpeľni aj v kuchyni, prášok do pečiva nesklame

Zlyhala chémia? Domácnosť dajte do poriadku s pomocou prášku do pečiva.

02.06.2015 13:00
kúpeľňa, žena, prášok do pečiva Foto:
Pri čistení kúpeľne pomôže aj prášok do pečiva.
debata

V kúpeľni či v sprchovom kúte pôvodne svetlé špáry medzi kachličkami časom zožltnú či zošednú. A to nevyzerá práve esteticky. Namiesto rôznych chemikálií vyskúšajte prášok do pečiva. Kachličky jemne navlhčite, posypte práškom a vydrhnite kefou. Nechajte 30 až 40 minút pôsobiť, následne zmyte vlhkou handrou. Výsledok uvidíte na prvý pohľad.

Ani šedé záclony nie sú tým, čím by ste sa chceli pochváliť pred návštevou. Aby vás výsledok prania príjemne prekvapil, skúste k bežnému praciemu prostriedku ešte prisypať jeden balíček prášku do pečiva. Podobný trik vyskúšajte aj na bielu bielizeň, ktorá časom zašedne.

Vyčistiť hrniec, v ktorom sa vám čosi pripálilo, nie je nič príjemné. Ale aj tu pomôže prášok do pečiva. Zmiešajte ho s vodou na hustejšiu zmes a v závislosti od toho, ako veľmi je špinavý, nechajte pôsobiť od pár minút až po pol hodinu. Pozostatky nečistôt odstránite oveĺa ľahšie.

Ak vám slabo odteká odtok v kuchyni, nasypte doň prášok do pečiva a zalejte horúcou vodou. Nechajte hodinu aj viac pôsobiť a odtok by mal odtekať lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #tipy #prášok do pečiva

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...