Vône Vianoc na prírodný spôsob

Vianoce už cítiť vo vzduchu a aby bol vzduch ešte vianočnejší, stačí si pár maličkosťami vylepšiť bývanie.

07.12.2014 15:32
sviečka - vonné sviečky Foto:
Vlastné vonné sviečky na prírodnej báze počas Vianoc určite oceníte.
debata

Rozprašovače, vonné sviece, ale aj osviežovače vzduchu vedia vytvoriť vianočné opojenie takmer okamžite. No vždy je lepšie, príjemnejšie aj zdravšie, ak vonia u vás kus prírody. Vyskúšajte vianočné vône plné pohody a prirodzených a­róm.

Zabudnite na chémiu

V laboratóriu vedia vyšľachtiť vône od pečeného rezňa až po pravý závan viedenského punču. Určite poteší naše zmysly, ak sa nadýchneme sviežej vône Vianoc z rozprašovacieho spreja, no naše telo by dalo prednosť prirodzenej vôni. Preto prinášame pár receptov, ako ušetriť financie, eliminovať chémiu a mať vôňu Vianoc ako poznali už aj naši predkovia, ktorí o elektrických osviežovačoch vzduchu ani nechyrovali.

Vlastné sviečky

Vlastné vonné sviečky na prírodnej báze počas Vianoc určite oceníte. Medzi favoritov zimy patrí zmes kávy a vanilky. Je to jednoduché. Potrebujete iba knôt, vosk, ktorý môže byť aj zo zvyškov starých sviečok, vanilku a kávové zrná. V nádobke pomocou horúcej vody, alebo mikrovlnky roztopíte vosk, umiestnite knôt, pridáte vanilku a čerstvo pražené kávové zrná. Sviečku nechajte stuhnúť a po zapálení uvidíte, že sa nič nevyrovná prírodnej klasike. Sviečka bude nielen skvele vyzerať, ale vytvárať aj omamnú vianočnú atmosféru.

Balíček vôní

Pekné na oko a čarovné na vôňu. V nádobke od krému, alebo v sklenom pohári môžete naukladať na seba vonné koreniny, alebo kúsky trvácneho ovocia, napríklad sušených jabĺk, citrónu, pomaranča a položiť na teplé miesto. Na radiátor, ku chladničke a všetko zrazu bude príjemne voňavé. Klinčeky, škorica, citrusy, to všetko je unikátna kombinácia, ktorú stačí len spojiť v jednom priestore. Všetky silice sa spoja do príjemnej vône. Za pár drobných efekt na celé týždne.

Olejová vianočná sviečka

Môžete použiť olivový olej, alebo olej do kahanca, prípadne zaváraninového pohára. Obohaťte ho pár kvapkami prírodnej vonnej esencie, aké sa používajú do aromalampy. Získate prírodnú vôňu, ktorá je zároveň liečivá. Každá prírodná esencia má pozitívne vlastnosti na ľudský organizmus. Kombinácia so sviečkou je efektné, jedinečné a zdravé riešenie, ako získať vianočnú atmosféru do každého bytu. Priamo do oleja môžete ako dekoráciu naukladať kúsky ihličia, ovocia, alebo aj šišky. Výber je na vás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #olej #Vianoce #sviečky #domáce #vyrobiť

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....