Voňavé "kárované" pochúťky z mäsa

Využime slnečné dni babieho leta na možno poslednú tohtoročnú grilovačku vonku na čerstvom vzduchu.

29.09.2013 11:00
gril, grilovanie, grilovačka, mäso Foto:
Na grilovacej mriežke môžete mäsu vytvoriť pekný károvaný vzor.
debata

Voňavé drevo

Keď na rozžeravené uhlíky vhodíme surové kúsky čerešňového, jabloňového alebo orechového dreva, prípadne drevnaté kmienky viniča, dostane mäso nezameniteľnú chuť. Treba sa pripraviť, že od vlhkého dreva sa zdvihne trochu dymu.

„Kárované“ pochúťky

Pri grilovaní sa zvyčajne vypália do mäsa mriežkované vzory od rozpáleného roštu. Ak chceme mať mäso na pohľad efektne pripravené, musíme každý plátok asi po troch minútach otočiť o 90 stupňov. Mäso bude mať potom pekný károvaný vzor.

Hydina na pekáči

Keď chceme, aby bola hydina upečená rýchlejšie, prebodneme jej najhrubšie časti (stehná, prípadne i prsia) jednou alebo dvoma kovovými ihlicami a dáme ju s nimi piecť – privedú teplo do stredu mäsa. Aby malo kuriatko zlatistú kôrku, stačí ho niekoľkokrát potrieť čiernym pivom alebo medom.

Kúpeľ v čistej vode

Nevýhodou rybieho mäsa je, že po zabití rýchlo podlieha skaze. Najskôr sa rozkladajú vnútornosti, žiabre a koža. Preto zabitú rybu ihneď vypitveme, odstránime plutvy a žiabre. Blatistú príchuť rybieho mäsa odstránime, ak necháme živú rybu pred zabitím 2–3 dni „kúpať“ v čerstvej pramenitej vode.

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #príprava mäsa #grilovanie #ryba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...