Po 50-ke je z nej modelka! A ešte aká... Monica Lewinsky v kampani známej značky v kúskoch s politickým posolstvom

Po prekročení 50-ky, ktorú Monica Lewinsky oslávila v júli, si pootvorila dvere do módneho biznisu.

14.03.2024 06:00
Monica Lewinsky Foto:
Monica Lewinsky v kampani značky Reformation.
debata (2)

„Išla som spať ako celkom obyčajný človek a ráno som sa zobudila ako globálne ponížená žena,“ aj táto známa veta sa spája s Monicou Lewinsky, ktorej meno spoznal celý svet doslova z večera do rána. Aféra mladej stážistky v Bielom dome s vtedajším prezidentom USA Billom Clintonom plnila stránky svetových médií počas roku 1998 – viac tu.

pjimage  1 Čítajte viac Monica Lewinsky zmenená na nepoznanie! Vedľa nej herečka, ktorá ju stvárňuje v seriálovej novinke! Podobajú sa?

Od toho obdobia prešla Lewinsky dlhou cestou – stala sa z nej spisovateľka aj aktivistka proti kyberšikane, v roku 2006 dokončila štúdiá sociálnej psychológie na Londýnskej ekonomickej škole. Jej životný príbeh sa stal témou tretej série seriálu American Crime Story a Lewinsky sa pri príležitosti premiéry prešla spolu so svojou seriálovou „dvojníčkou“ v roku 2021 po červenom koberci a naplno si užívala objektívy fotografov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Reformation (@reformation)

Pred tie sa postavila opäť, tentoraz ako tvár módnej kampane s politickým posolstvom. „You’ve got the Power“ znie názov kampane módnej značky Reformation. Lewinsky na jednom zo záberov stojí oblečená celá v červenej a vyzývavo hľadí do kamery. Nasleduje celá séria jej fotografií, v ktorých strieda jeden outfit za druhým – po prekročení 50-ky, ktorú oslávila v júli, si tak známa tmavovláska pootvorila dvere do módneho biznisu.

zväčšiť Monica Lewinsky v kampani značky Reformation na... Foto: Profimedia
Monica Lewinsky Monica Lewinsky v kampani značky Reformation na plagátoch v new Yorku.

Kampaň prebieha v spolupráci s organizáciou vote.org, iniciatívou, ktorej cieľom je uľahčiť ľuďom hlasovanie v prezidentských voľbách. „Spolu s Monikou Lewinskou a vote.org vám pripomíname, že máte moc. A že tento rok musíte hlasovať,“ uvádza web značky Reformation. Pre značku ide o tretie voľby v poradí, kedy sa pustila do kampane, ktorá má povzbudiť jej zákazníkov, aby išli odovzdať svoj hlas. Ako sa vyjadrila Lewinsky pre magazín Elle, oslovil ju koncept kampane. "V prieskumoch verejnej mienky vidíme, že frustrácia a apatia voličov stúpa. Všetci si musíme navzájom pripomínať, že nemôžeme dovoliť, aby nás to odradilo ísť voliť, takto predsa používame svoj hlas. V tom je naša sila.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monica Lewinsky (@monica_lewinsky)

V kampani sa Lewinsky postavila pred objektív fotografky Zoey Grossman a na sebe má biznis kolekciu značky Reformation pre ženy – kožený kabát, midi šaty či puzdrovú sukňu. Aj iný aspekt kampane – posilnenie postavenia žien v spoločnosti, Lewinsky primälo k spolupráci. „Snáď to nevyznie banálne, ale myslím si, že jedným zo spôsobov, ako sa ženy môžu cítiť lepšie, je poznať miesta, kde by sa im dostalo podpory a pomoci, kde môžu o pomoc a podporu požiadať,“ dodala pre magazín Elle.

Prezident  Bill Clinton a stážistka  Monica...
Monika Lewinsky v roku 1999.
+10Monika Lewinsky v roku 2001.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #móda #Monica Lewinsky

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...