Titul Miss World síce získala Češka, ale... Aj zástupkyňa Slovenska si v tvrdej konkurencii vybojovala jednu z cien

Na súťaži Miss World reprezentovala našu krajinu Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková.

12.03.2024 10:00
Sophia Hrivňáková Foto:
Sophia Hrivňáková (druhá zľava) sa stala európskou víťazkou súťaže Top model Competititon s titulom TOP MODEL EUROPA a zároveň jednou zo štyroch najlepších modeliek TOP 4 MISS WORLD TOP MODEL.
debata (3)

Počas víkendu svet spoznal novú kráľovnú krásy. Víťazkou 71. ročníka Miss World sa stala Krystyna Pyszková zo susednej Českej republiky. A hoci zástupkyňa Slovenska, Sophia Hrivňáková, si korunku z pódia neodniesla, zo súťaže predsa len s prestížnou cenou odišla.

855253773 Čítajte viac Najkrajšia žena sveta je Češka! Titul Miss World získala blondínka Pyszková z Třinca

Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková si zo súťaže Miss TOP MODEL Competition, ktorá bola jednou z čiastkových súťaží Miss World, odniesla cenu európskej víťazky s titulom TOP MODEL EUROPE. Stala sa tak jednou zo štyroch najlepších modeliek TOP 4 MISS WORLD TOP MODEL.

zväčšiť Sophia Hrivňáková sa stala európskou víťazkou... Foto: Miss World
Sophia Hrivňáková Sophia Hrivňáková sa stala európskou víťazkou súťaže Top model Competititon s titulom TOP MODEL EUROPA a zároveň jednou zo štyroch najlepších modeliek TOP 4 MISS WORLD TOP MODEL.

„Som veľmi vďačná, že som práve ja mala možnosť reprezentovať Slovensko a som presvedčená, že sme spolu s mojim tímom z Miss Slovensko dali do prípravy na súťaž maximum. Musím priznať, že to bola niekoľkotýždňová ‚úžasná jazda‘ a obrovská profesná i osobná skúsenosť. Na zážitky z Miss World nikdy nezabudnem,“ opísala Hrivňáková.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021,  v... Foto: Lucia Semeníková
Sophia Hrivňáková Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, v kroji z Očovej.

71. ročníka Miss World sa zúčastnilo 112 delegátok z celého sveta. Poslednou aktuálnou víťazkou súťaže bola Miss World 2022 Karolina Bielawska z Poľska, ktorá korunovala novú českú víťazku. Ďalšími kontinentálnymi víťazkami v súťaži sa stali Miss Botswana za kontinent Afrika, Miss Libanon za Áziu a Miss Trinidad a Tobago za Ameriku.

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.
Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.
+8Miss Slovensko 2021 Sophia  Hrivňáková. Zlatý...

Na Miss World sa aj športuje. V súťaži SPORT Challenge sa Hrivňáková prebojovala do TOP 32 a spolu so svojím európskym Blue tímom zvíťazila v súťaži tímov. „Každý rok sú dievčatá počas sport challenge rozdelené do skupín a bežia beep test, následne sa vyhlási víťazný tím.“ V čase, kedy na súťaži o titul bojovala Miss World Leona Novoberdaliu, Miss Slovensko 2020, práve jej skupinka SPORT Challenge vyhrala. V športových disciplínach sa tak pekným Slovenkám darí.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021. Foto: Simona Široká
Sophia Hrivnakova Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.

Celým večerom sprevádzali indická filmová hviezda Karan Johar a herečka, moderátorka a bývalá víťazka Miss World 2013 Megan Youngová. V programe vystúpili víťazka Miss World 2019 Toni Ann-Singh, popová star Neha Kakkar či spevák Tony Kakkar.

zväčšiť Krystyna Pyszková z Českej republiky sa stala... Foto: ČTK / AP / Rajanish Kakade
Krystyna Pyszková Krystyna Pyszková z Českej republiky sa stala novou Miss World. Stalo sa tak na svetovom finále v indickom Bombaji.

Finalistky Miss Slovensko už majú za posledné mesiace za sebou niekoľko účastí na medzinárodných súťažiach. Kinga Puhová zastupovala našu krajinu na medzinárodnej súťaži Miss Universe v novembri, o svojej účasti na súťaži pre Pravdu povedala: „Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež poctou, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži,“ – viac čítajte tu.

Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
+8Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...

V januári na podujatie Miss Intercontinental 2023 v egyptskom Sharm El Sheikhu vycestovala Sonja Kopčanová. O titul v Egypte súperilo 80 mladých žien z celého sveta, víťazkou sa stala Chatnalin Chotjirawarachat z Thajska, ale ani Kopčanová zo Sharm El Sheikhu smutná neodchádzala. "Ak mám pravdu povedať, nešla som tam s ambíciou vyhrať prvé miesto. Jednoducho som bola vďačná za takú príležitosť a chcela som reprezentovať čo najlepšie, ako som vedela. Krajinu, Miss Slovensko, aj seba. A zvyšok nechať na osud,“ prezradila svoje pocity po návrate – viac tu.

Češka Krystyna Pyszková sa stala víťazkou 71....
Účastníčky 71. ročníka súťaže Miss World, medzi...
+8Krystyna Pyszková z Českej republiky sa stala...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss World #Sophia Hrivňáková

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...