Jej kráse podľahli filmári aj módne značky: Eva Mendes vzala Hollywood útokom, zbalila Kena a dnes je viac mamou a manželkou

Preslávila sa vo filme Training Day už v roku 2001. Hoci odvtedy sa jej v kariére darí "striedavo oblačno", ikonický status si zachováva.

05.03.2024 00:00
Eva Mendes v roku 2012 Foto: ,
Herečka Eva Mendes v roku 2012 na podujatí AFI Fest v Los Angeles.
debata

Americká herečka Eva Mendes sa narodila 5. marca 1974 a v utorok oslavuje okrúhlu päťdesiatku. Jej pôvab a charizma z nej robia jednu z najpríťažli­vejších žien sveta a aj keď sa v posledných rokoch sústreďuje viac na rodinu ako na svetlá reflektorov a červené koberce, ak sa niekde objaví, zvyčajne to stojí za to.

Adela Vinczeová Čítajte viac Surovcová ako živý darček, pohľadu do výstrihu sa nedalo ubrániť. S módou sa hrala aj trblietavá Vinczeová a to ste ešte nevideli éterickú Arató v krikľavej čipke...

Ako napríklad naposledy v Miláne na prehliadke značky Dolce & Gabbana. Mendesovú oblčenú od hlavy po päty vo zvieracom vzore a s výraznými okuliarmi prehliadol málokto. Jej štýl je pritom signifikantný a pre mnohé ženy veľmi inšpiratívny.

Herečka Eva Mendes na podujatí Costume...
Eva Mendes  v roku 2006.
+8Eva Mendes  v roku 2009.

Čerstvá jubilantka sa narodila vo floridskom Miami do kubánsko-americkej rodiny. Po rozvode rodičov sa odsťahovala s matkou do Los Angeles, kde vyrastala. Študovala marketing na Kalifornskej štátnej univerzite, potom sa ale dala na herectvo. Začínala účinkovaním vo videoklipoch – obsadil ju do jedného aj Will Smith, s ktorým si neskôr zahrala v snímke Hitch. Jej tvár mohli vidieť aj fanúšikovia Pet Shop Boys.

Herečka Eva Mendes a jej manžel Ryan Gosling na... Foto: Profimedia
Eva Mendes a jej manžel Ryan Gosling Herečka Eva Mendes a jej manžel Ryan Gosling na archívnom zábere z roku 2019.

Po prechode k serióznejšiemu herectvu prišli mnohé zaujímavé role. Okrem spomenutého Training Day, za výkon v ktorom jej kolega Denzel Washington získal sošku Oscara, sa objavila aj vo filmoch Rýchlo a zbesilo 2, Vtedy v Mexiku, Ghost Rider alebo Noc patrí nám. Popri kariéry herečky sa opakovane objavila aj ako modelka pred objektívmi. Napríklad aj v poriadne horúcich reklamách značky Calvin Klein.

Adela Vinczeová Čítajte viac Keď sme si začali brať dieťa domov, pochopili sme, že je 'náš' a patrí k nám, hovorí otvorene o adopcii pre Pravdu Adela Vinczeová

Od roku 2011 žije Eva Mendes s hercom Ryanom Goslingom, s ktorým má dve deti. Ich vzťah sledujú paparazzovia pravidelne a občas sa im podarí zachytiť ich na verejnosti s deťmi a v láskyplnom objatí či len ako bežný manželský pár. Na červených kobercoch sa však spolu vôbec neobjavujú – toto pravidlo si vraj s predstaviteľom Kena v minuloročnom megahite Barbie dohodli už dávnejšie.

zväčšiť Herečka Eva Mendes na zábere z decembra 2023. Foto: Profimedia
828620480 Herečka Eva Mendes na zábere z decembra 2023.

Eva Mendes väčšinu voľného času venuje dizajnérstvu, rada tiež športuje, medzi jej obľúbené aktivity patrí turistika, lyžovanie a horolezectvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #kariéra #film #materstvo #rola #Eva Mendes #Ryan Gosling #jubileá hviezd

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...