Píšťalka z Básnikov oslavuje 55! Tu sú premeny krásnej Evy Vejmělkovej

Jedna z najslávnejších filmových blondínok, Eva Vejmělková, oslavuje 4. marca 55 rokov.

04.03.2024 10:40
debata (1)

Eva Vejmělková, rodáčka z Karvinej, sa divákom spája nielen s legendárnou trilógiou Fontána pre Zuzanu či s komédiou Jak básníkům chutná život. Stal sa z nej jeden z filmových sexidolov bývalého Československa, popularitu jej priniesol aj seriál Chlapci a chlapi.

Eva Vejmělková sa narodila 4. marca 1969 v Karvinej. Vyštudovala herectvo na Janáčkovom konzervatóriu v Ostrave a psychológiu na Univerzite Palackého v Olomouci. Pre príťažlivú vtedy 16-ročnú študentku sa rozhodujúcim stalo stretnutie so slovenským režisérom Dušanom Rapošom, ktorý ju obsadil do hlavnej úlohy v kultovej trilógii Fontána pre Zuzanu (1985).

Eva Vejmělková na archívnej snímke.
Eva Vejmělková na archívnej snímke.
+8Vašo Patejdl a Eva Vejmělková na pódiu v roku...

V roku 2020 sa krásna blondínka vrátila pred filmové kamery, zahrala si jednu z hlavných ženských rolí v komédii Ženská pomsta, pod režisérskou taktovkou Dušana Rapoša (pozrite si rozhovor pre TV Pravda), manželská dvojica si nenechala ujsť uvedenie filmu v Bratislave. Film sa točil okolo mužskej nevery, pomsty aj ženskej solidarity o týchto témach sa vtedy herečka rozhovorila aj pre TV Pravda.

Video

Diváci si však herečku stále pamätajú ako „Píšťalku“ z filmov Jak básníkům chutná život (1987) a Konec básníků v Čechách (1993) v réžii Dušana Kleina. Stvárnila jednu z úloh v snímke Dobří holuby se vracejí (1988) opäť v réžii Dušana Kleina. Významnú príležitosť dostala aj v psychologickej dráme zo života drogovo závislých ľudí Suzanne (1996) opäť v réžii Dušana Rapoša. Porota ju ocenila v roku 1997 na Festivale mladého filmu v Gdaňsku.

zväčšiť Eva Vejmělková na archívnej snímke. Foto: Profimedia
Eva Vejmělková Eva Vejmělková na archívnej snímke.

Manželom sympatickej herečky sa stal v roku 2000 priamo v Las Vegas slovenský filmový režisér Dušan Rapoš. Manželský pár má dve dcéry.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Vejmělková

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...