Zvádzala Brosnana aj Gibsona, po triumfoch na obálkach si získala aj divákov v kinách. Že nie je sebavedomá, maskuje celkom dobre...

Mnohí ju vnímajú už "iba" ako herečku. Vtipnú, príťažlivú, niekedy femme fatale a inokedy zase prekvapivo divokú a nevyspytateľnú. Počas svojej kariéry predviedla nejednu polohu, pred pár dňami oslávila okrúhlu sedemdesiatku.

21.02.2024 12:00
Rene Russo Foto:
Herečka Rene Russo na zábere vyhlásenia cien Film Independent Spirit Awards 2015.
debata

Reč je o americkej herečke Rene Russoovej – hviezde snímok Smrtonosná zbraň 3, Aféra Thomasa Crowna či Smrtiaca epidémia. Rodáčka z kalifornského Burbanku sa narodila 17. februára 1954 a patrila v 70. a 80. rokoch minulého storočia k najúspešnejším americkým modelkám. Fotky tejto atraktívnej červenovlásky zdobili obálky prestížnych módnych časopisov ako napríklad Vogue či Cosmopolitan.

LA Premiere of "This Is Me... Now: A Love Story" Čítajte viac 'Protivná svokra' Jane Fonda má obavy o Bena Afflecka a Lopezovú: Dôvod rovno vysypala na Jennifer, toto jej prekáža

Hoci pred kamerou sa objavila pomerne neskoro, prvýkrát až koncom 80. rokov, okamžite mala úspech. Pred kamerou debutovala v dobrodružnom televíznom seriáli Sable (1987). Prelom v jej filmovej kariére predstavovala Smrtonosná zbraň 3 (1992), kde si zahrala drsnú policajtku po boku hlavnej dvojice detektívov, ktorých stvárnili Mel Gibson a Danny Glover. O rok neskôr si zahrala so slávnym Clintom Eastwoodom v kriminálnej dráme S nasadením života, do podvedomia divákov sa zapísala aj ako epidemiologička v thrilleri Smrtiacej epidémie s Dustinom Hoffmanom a Morganom Freemanom.

Herečka Rene Russo a herec Pierce Brosnan na...
Herečka Rene Russo na zábere vyhlásenia cien...
+2Herečka Rene Russo na zábere z filmu Smrtonosná...

Russo sa potom objavila sa aj vo štvrtom pokračovaní Smrtonosnej zbrane (1998) či v trilleri zo sveta športových stávok Maximálny limit (2005). Za úlohu riaditeľky ranných televíznych správ v kriminálnej dráme Sliedič (2014) dostala cenu Britskej filmovej a televíznej akadémie (BAFTA) za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe.

zväčšiť Herečka Rene Russo a herec Pierce Brosnan na... Foto: ČTK / AP / Jacobs Neil
Rene Russo a herec Pierce Brosnan Herečka Rene Russo a herec Pierce Brosnan na írskej premiére filmu Aféra Thomasa Crowna v roku 1999.

„Je to čudné povolanie hrať silné a nezávislé ženy, keď v skutočnosti veľmi sebavedomie nemáte. Ja svojim hrdinkám nie som vlastne vôbec podobná, nie som tá pevná osobnosť, ktorú poznáte z mojich filmov,“ vyhlásila kedysi o sebe Russo, ktorá má na svojom konte aj komediálne úlohy v snímkach Chyťte ho! (1995), Zelený svet (1996) či Stážista (2015).

Phoebe Dynevor Čítajte viac Osudová žena pre Jamesa Bonda? Toto sú horúce kandidátky, tvrdia stávkari. Najvyššie šanca má vraj slávna seriálová vrahyňa

Od roku 1992 je vydatá za scenáristu Dana Gilroya, s ktorým sa zoznámila pri nakrúcaní sci-fi thrilleru Freejack a s ktorým má dcéru Rose.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #úspech #sedemdesiat #Rene Russo #jubileá hviezd

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....