Na pódiu Miss World sa predvedie nielen v kroji z Očovej! Aj luxusný zlatý model pre očarujúcu Miss Slovensko stojí za pohľad

V marci sa Sophia Hrivňáková predvedie na medzinárodnej súťaži Miss World, ktorá sa uskutoční v Indii. Hmotnosť jej batožiny? 75 kilogramov.

16.02.2024 06:00
Sophia Hrivňáková Foto:
Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, vycestuje na Miss World. Predvedie sa aj v kroji z Očovej.
debata (3)

Finalistky Miss Slovensko už majú za sebou účasť na medzinárodných súťažiach. Kinga Puhová zastupovala našu krajinu na medzinárodnej súťaži Miss Universe v novembri. Korunku Miss Universe 2023 si v Salvádore vybojovala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy Sheynnis Palacios. Puhová o svojej účasti na súťaži pre Pravdu povedala: „Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež poctou, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži,“ – viac čítajte tu.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, mieri... Foto: Simona Široká
Sophia Hrivnakova Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, mieri na Miss World.

V januári na podujatie Miss Intercontinental 2023 v egyptskom Sharm El Sheikhu vycestovala Sonja Kopčanová. O titul v Egypte súperilo 80 mladých žien z celého sveta a víťazkou sa stala Chatnalin Chotjirawarachat z Thajska, do top päťky sa spolu s ňou prebojovali zástupkyne Mexika, Vietmanu, Srbska a Kolumbie. Napriek tomu, že Kopčanová medzi nimi nebola, zo Sharm El Sheikhu smutná neodchádzala. "Ak mám pravdu povedať, nešla som tam s ambíciou vyhrať prvé miesto. Jednoducho som bola vďačná za takú príležitosť a chcela som reprezentovať čo najlepšie, ako som vedela. Krajinu, Miss Slovensko, aj seba. A zvyšok nechať na osud,“ prezradila svoje pocity po návrate – viac tu.

Aktuálne čaká účasť na súťaži Sophiu Hrivňákovú, Miss Slovensko 2021. Už o pár dní vycestuje na prestížnu svetovú súťaž Miss World do Ázie, do indického Nového Dillí. Svetová súťaž sa uskutoční po dvoch rokoch odmlky a vo finále 9. marca 2024 sa rozhodne o svetovej víťazke.

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021,...
Miss Slovensko 2021 Sophia  Hrivňáková. Zlatý...
+13Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021.

Hrivňáková zaujala v posledných týždňoch na svojich sociálnych sieťach zaujímavými tanečnými kreáciami. Najskôr sa zvŕtala v rytme slovenských ľudoviek a neskôr presedlala na orient a v typickom indickom sárí skúšala orientálne pohyby.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021,... Foto: Miss Slovensko
Sophia Hrivňáková Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, nacvičovala aj indický tanec.

Hrivňákovej prípravy na súťaž vrcholia a keďže jednou z disciplín bude aj predvedenie slovenského kroja a tanca, nemôže tieto prípravy zanedbať. Ľudový tanec z Podpoľania pre súťažnú disciplínu Dances of the World sa učila v Očovej, kde ju zasvätili do tanca manželia Monika a Pavol Holíkovci. Dievčenský kroj s prekrásnymi výšivkami z Očovej, staršiu verziu zo začiatku 20. storočia, zapožičala Iveta Smileková z Detvianske ľudové umenie.

71. ročník súťaže sa bude konať v Indii, a preto nesmeli chýbať ani dôsledné prípravy na zvládnutie choreografií a tancov pochádzajúcich z tejto krajiny. S lektorkou Denise Charbó z Bhumika Dance School absolvovala hodinu klasického indického tanca.

zväčšiť Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, mieri... Foto: Filip Polák
Sophia Hrivnakova Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021, mieri na Miss World.

Obrovská je aj 75 kilová garderóba, s ktorou Sophia pocestuje na svetovú súťaž. Exkluzívnu finálovú róbu pre festival krásy v Indii navrhla Viera Futáková. Návrhárka Jana Jurčenko na mieru vytvorila róbu do unikátnej Best Designer Award, ktorá bude spojená so súťažou Fashion Top Model. Do 75 kg batožiny si Sophia zabalí aj modely ďalších slovenských návrhárov ako Jana Kuriláková – Kura Collection, Zuzana Haková, Michael Kováčik, tiež svadobného salónu WEM, obuv Steve Madden Slovakia a šperky LORETTA, ale aj prekrásny vyšívaný dievčenský kroj z Očovej.

Sophia Hrivnakova Čítajte viac Prekvapí vás, aký test čaká missku Hrivňákovú na súťaži Miss World! Obstáť čo najlepšie si žiada pot a drinu

Sophia povezie so sebou špeciálny dar, určený pre charitatívne účely – ručne vyrobený šperk z dielne slovenského zlatníctva LORETTA, exkluzívnu brošňu, ktorá prezentuje Slovensko, tradície a unikátnu slovenskú kultúru. Tento výnimočný šperk vyrobil a venoval zlatník a dizajnér Martin Smolka. Brošňa pripomína tvar Slovenska a je vyrobená zo striebra. Peniaze, ktoré sa na súťaži Miss World získajú z dražieb špeciálnych darov, poputujú na pomoc deťom.

zväčšiť Miss Slovensko 2021 Sophia  Hrivňáková. Zlatý... Foto: Simona Široká
Sophia Hrivnakova Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková. Zlatý model od Jany Jurčenko.

24-ročná rodáčka z Banskej Štiavnice nosila titul Miss Slovensko až dva roky. Z dôvodu pandémie sa jeden ročník súťaže nemohol realizovať a aj to je dôvod, prečo ako Miss Slovensko 2021 až v tomto ročníku vycestuje na svetovú súťaž. Na čo sa teší? "Určite na ostatné súťažiace, do Indie pricestuje vyše 130 mladých žien z celého sveta a ja rada spoznávam nových ľudí aj iné kultúry,“ opisuje Hrivňáková.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sophia Hrivňáková

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....