Na dračku idú tie najjednoduchšie! Karin Majtánová o zákuskoch, ktorými u svojej rodiny vždy zaboduje

"Rada vypekám, skúšam nové recepty, ale venujem sa aj klasickým, ktoré majú u nás v rodine vždy úspech," opisuje moderátorka. Ktoré to sú?

24.11.2023 06:00
Karin Majtánová Foto:
Moderátorka Karin Majtánová.
debata

„Som absolútna fanúšička pečenia,“ s nadšením opisuje moderátorka Karin Majtánová. Paradoxne, hoci pečie rada a často, ona sama sladkú chuť nepreferuje.

„Rada vypekám, skúšam nové recepty, ale venujem sa aj našim klasickým, ktoré majú u nás v rodine vždy úspech,“ opisuje. A ktorými koláčikmi u nich doma nikdy nepohrdnú? „Sú to tie úplne najjednoduchšie – orechová bábovka, banánový koláčik, obyčajný perník s džemom a čokoládou, to ide u nás doma najviac na dračku,“ priznáva s úsmevom. Akonáhle má čas navyše, rada pri pečení experimentuje. „Viac sa zameriavam na nepečené dezerty, často sa púšťam do cheesecaku, už som vyskúšala mnohé príchute, od citrónovej cez mandľovú až po karamelovú. Aj moja rodina si časom tieto dezerty obľúbila.“

zväčšiť Karin Majtánová po boku manžela Petra... Foto: Profimedia
karin Majtánová Karin Majtánová po boku manžela Petra Kremnického a detí - dcéry Karin a syna Samuela.

Ako už priznala, hoci rada varí aj pečie, sladkú chuť nepreferuje. „Dokonca, keď sme mali v školskej jedálni nejaké buchty, ako dieťa som ich zabalila a zobrala domov a radšej som si dala dva razy polievku. Neobľubujem ani ryžový nákyp či žemľovku a svoje deti som takisto nenaučila jesť klasické sladké jedlá ako sú slíže s makom či parené buchty.“

Lucka Čítajte viac Bola to strastiplná cesta. Lucke, víťazke Pečie celé Slovensko, sa zmení život od základov. Už o mesiac

Čo sa nových a zaujímavých jedál týka, Majtánová spomína na nedávnu cestu po Gruzínsku, ktorú absolvovala v lete. „Ten, kto trošku pozná Gruzínsko vie, že je to nielen krásna krajina, ale je veľmi bohatá na gastronomické špeciality. Ochutnali sme mnohé z nich, napríklad také chačapuri, čo je niečo na spôsob pizze s plnkou, či už syrovou alebo mäsovou… To je pre nich topka. A majú aj vynikajúci šašlik.“

Video
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a americkými zemiakmi.
Danka a jej tanierový dezert Brusnicový peň.
Timi a jej tanierový dezert Kokosový orech.
+3Tomáš a jeho tanierový dezert Prijmeš moju ružu?.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karin Majtánová