„Som absolútna fanúšička pečenia,“ s nadšením opisuje moderátorka Karin Majtánová. Paradoxne, hoci pečie rada a často, ona sama sladkú chuť nepreferuje.
„Rada vypekám, skúšam nové recepty, ale venujem sa aj našim klasickým, ktoré majú u nás v rodine vždy úspech,“ opisuje. A ktorými koláčikmi u nich doma nikdy nepohrdnú? „Sú to tie úplne najjednoduchšie – orechová bábovka, banánový koláčik, obyčajný perník s džemom a čokoládou, to ide u nás doma najviac na dračku,“ priznáva s úsmevom. Akonáhle má čas navyše, rada pri pečení experimentuje. „Viac sa zameriavam na nepečené dezerty, často sa púšťam do cheesecaku, už som vyskúšala mnohé príchute, od citrónovej cez mandľovú až po karamelovú. Aj moja rodina si časom tieto dezerty obľúbila.“
Ako už priznala, hoci rada varí aj pečie, sladkú chuť nepreferuje. „Dokonca, keď sme mali v školskej jedálni nejaké buchty, ako dieťa som ich zabalila a zobrala domov a radšej som si dala dva razy polievku. Neobľubujem ani ryžový nákyp či žemľovku a svoje deti som takisto nenaučila jesť klasické sladké jedlá ako sú slíže s makom či parené buchty.“
Čítajte viac Bola to strastiplná cesta. Lucke, víťazke Pečie celé Slovensko, sa zmení život od základov. Už o mesiacČo sa nových a zaujímavých jedál týka, Majtánová spomína na nedávnu cestu po Gruzínsku, ktorú absolvovala v lete. „Ten, kto trošku pozná Gruzínsko vie, že je to nielen krásna krajina, ale je veľmi bohatá na gastronomické špeciality. Ochutnali sme mnohé z nich, napríklad také chačapuri, čo je niečo na spôsob pizze s plnkou, či už syrovou alebo mäsovou… To je pre nich topka. A majú aj vynikajúci šašlik.“
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Plnená panenka podľa Karin Majtánovej na Varecha.sk