Aj po 13 rokoch mi manžel hovorí, že som ako divoký kôň. Potrebujem veľa slobody, hovorí Jana Bernášková

Koľko trvá, kým žena nájde toho pravého? Aj to je jedna z otázok knihy Ako prežiť svojho muža, ktorá sa dočkala filmového spracovania. S oboma sa spája meno Jany Bernáškovej.

10.11.2023 00:00
debata (5)
V škole jej tvrdili, že hovorí nezmysly a čeština jej nejde. Bernášková dnes píše bestsellery
Video
Zdroj: TV Pravda

Česká herečka a spisovateľka len nedávno uviedla do slovenských aj českých kín filmovú novinku, ktorá vznikla na základe jej knižnej prvotiny (recenziu filmu od Sofie Prétorovej čítajte tu). Romantickú komédiu s množstvom humorných situácii režíroval a scenáristicky upravil jej vlastný manžel Rudolf Merkner. Dvojica niekoľko hodín po bratislavskej premiére navštívila aj redakciu Pravdy a hviezda seriálov Vyprávěj či Ulice sa posadila na pohovku v relácii Ide o nás, aby porozprávala (nielen) o filme a písaní.

Jana Bernášková Čítajte viac Máte číslo 67, za vami 100 ďalších, musíte do plaviek a predstierať, že milujete minerálku... také konkurzy sú tvrdé, priznala česká herečka

Ako manželská dvojica zvládla látku, ktorá vychádza z Bernáškovej knižnej prvotiny? „Museli sme si dávať pozor, aby sme sa nedohádali ako psi,“ uviedla so smiechom. Pre Pravdu však tiež prezradila, že Rudolf je scenárista a tak veci, ktoré ona vymýšľa do kníh nemôže a neberie osobne.

zväčšiť Herečka a spisovateľka Jana Bernášková. Foto: Lucie Dvorská
8X2A0561 1 Herečka a spisovateľka Jana Bernášková.

„Či sa cíti byť ten pravý? V mojom prípade ten pocit nemá, ale veľmi rád by ho mal. Sme spolu trinásť rokov a on už trinásť rokov hovorí, že som taký divoký kôň, ktorého nie je možné osedlať. Zvykol si. Potrebujem veľa slobody, on ma nechá lietať a zvykol si aj na istý pocit neistoty,“ uviedla Jana Bernášková, ktorá vraj pri prvých stránkach písania vôbec neuvažovala nad tým, že by mohla vytvoriť knihu, nie to ešte film.

 Ivana Chýlková a Marek Němec na premiére...
Vlastina Svátková na premiére komédie Ako...
+6Iva Pazderková na premiére komédie Ako prežiť...

Dnes sa však radí medzi najúspešnejšie české autorky a ku prvotine pribudli aj tituly Coura a Koloušek. Blondínka momentálne pracuje na štvrtej knižke. Aj o nej naznačila niečo v rozhovore pre reláciu Ide o nás. Prebrali sme tiež vzťahy v hereckej brandži?

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Hovorili sme o tom, čo už dnes v herectve robí inak a či by si bez neho dokázala predstaviť živoť. A čo dodalo Jane Bernáškovej zdravé ženské sebavedomie? Aj to sa dozviete v relácii Ide o nás. Printovú verziu rozhovor nájdete aj v Pravda Magazíne a počas víkendu aj na webe Pravdy.

Manželia a tvorcovia zároveň: Herečka a autorka...
Herečka Sarah Arató prišla na premiéru filmu...
+22Filmová delegácia snímky Ako prežiť svojho...
Herečka a spisovateľka Jana Bernášková.
Herečka Jana Bernášková vo filme Ako prežiť...
+11Herečka a spisovateľka Jana Bernášková.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #herectvo #vzťah #písanie #manžel #prvotina #Ako prežiť svojho muža #Jana Bernášková #Rudolf Merkner

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...