V srdci som a zostanem Angolčanka, ale po slovensky sa mi už aj sníva, hovorí herečka Mara Lukama

Na Slovensko prišla ako dvanásťročná, lebo v jej rodnej Angole zúrila vojna. Za mamou, ktorá pracovala na veľvyslanectve, postupne prišli všetky deti. Dnes už na Slovensku žije len ona - herečka, modelka a tanečnica Mara Lukama.

04.11.2023 00:00
debata (12)
Dcéry učím, že na Slovensku vždy budú iné, ale iná farba pleti nie je chyba, vraví herečka Mara Lukama
Video
Zdroj: TV Pravda

Televízni diváci si ju určite pamätajú ako sestričku zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade. Objavila sa tiež v seriáloch Búrlivé víno či Nesmrteľní, zahrala si vo filme Tango s komármi a celkom najnovšie aj v snímke Hadí plyn, ktorá prišla do kín pred pár dňami.

Stanislav Majer, Hadí plyn Čítajte viac Herec Stanislav Majer: Tento svet sa končí a nikto to nezastaví

„Prsty v tom má Dominika Kavaschová. Mala tiež v tom filme účinkovať, v scenári robila nejaké preklady a práve jej sa David Jařab (režisér) opýtal, či nepozná niekoho na obsadenie mojej postavy. My sa s Dominikou poznáme, aj sme spolu hrali a boli sme spolu aj na škole, takže mu hneď dala tip na mňa,“ prezradila v relácii Ide o nás Mara Lukama, ktorá vyštudovala VŠMU pod vedením Emílie Vášáryovej.

zväčšiť Herečka a modelka Mara Lukama navštívila... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Mara Lukama Herečka a modelka Mara Lukama navštívila redakciu Pravdy.

V rozhovore sme sa zhovárali aj o tom, či si myslí, že dnes už majú herci inej ako bielej farby pleti viac príležitostí v projektoch slovenských televízií a filmárov, ale tiež o prvom kontakte so Slovenskom či o tom, akým poznámkam alebo situáciám musela Mara Lukama aj s rodinou čeliť prvé roky života na Slovensku.

Alžbeta Ferencová alias Zea Čítajte viac Hviezda Ivety Alžbeta Ferencová: Nikto nenapíše beloška Mórová, prečo mne potrebujú dávať prívlastky?

V rozhovore hovorila aj o rasizme a jeho prejavoch, ktoré zažívala, ale zároveň situáciu dnes hodnotí pozitívne. „Je to obrovská zmena, obrovský skok. Neviem si predstaviť, že v časoch, keď som sem ja prišla, že som mala dvanásť, trinásť, pätnásť rokov, že by som išla do mesta. Nemohla som ísť sama, musela som ísť v skupine. Museli sme byť tri baby a traja chalani niekde vzadu, aby nás strážili. Teraz už môžem chodiť slobodne po meste. Lepší sa to,“ skonštatovala Mara Lukama.

Podcastovú verziu rozhovoru si vypočujte tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Viac sa už dozviete v našom rozhovore v relácii Ide o nás. Mara Lukama v ňom spomína aj na to, ako sa naučila po slovensky, či má radšej modeling, tanec alebo herectvo, alebo ako vychováva svoje dve dcérky, s ktorými ako jediná z rodiny zostala žiť na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #výchova #film #nakrúcanie #Hadí plyn #Mara Lukama #raszimus

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...