Nemecky, srbsky a ešte... Synovia Ivanovičovej a Schweinsteigera rozprávajú až štyrmi jazykmi. Ktoré to sú?

Tenistka Ana Ivanovičová a jej manžel, bývalý futbalový profesionál Bastian Schweinsteiger, sú manželmi od roku 2016 a vychovávajú tri ratolesti.

15.09.2023 06:00
Bastian Schweinsteiger Foto:
Manželia Bastian Schweinsteiger a Ana Ivanovičová.
debata

Posledné dieťa porodila sympatická športovkyňa pred pár mesiacmi, v máji 2023. V roku 2018 sa im narodil prvý syn Luka, v roku 2019 druhý syn Leon.

Bastian Schweinsteiger Čítajte viac Svetu to prezradili rozkošným videom! Ivanovičová a Schweinsteiger sa tešia z tretieho potomka

Ako prezrádza niekdajšia tenisová hviezda v rozhovore pre magazín People, starší synovia rozprávajú štyrmi jazykmi. „Ja sa s deťmi rozprávam po srbsky. Basti po nemecky. Hovoríme spolu po anglicky a deti potom aj po španielsky,“ hovorí Ivanovič. Keďže rodina žije niekoľko mesiacov v roku na Malorke, kde Ivanovičová vlastní nehnuteľnosť, je v hre práve aj španielčina.

Ako dodala, stále sa snaží naučiť sa rodný jazyk svojho manžela. „Veľa času trávime v Nemecku a v Rakúsku, takže by som bola rada, keby som vedela lepšie komunikovať v nemčine,“ povedala Ivanovič. Ako dodala, chce rozumieť aj tomu, o čom sa rozprávajú deti spolu s manželom. Navyše, hoci sa snaží, jej nemčina rozhodne nie je dokonalá, až na výnimku – ‚detský jazyk‘. Pokyny typu: „Pozor, to je nebezpečné!“, „Umyte si zuby!“, „Umyte si tvár!“, „Umyte si ruky!“, „Pomaly!“ vraj zvláda dobre.

Ana Ivanovičová v roku 2016.
Ana Ivanovičová ako nevesta v roku 2016 počas...
+12Ana Ivanovičová v bikinách.

Pre dvoch bývalých úspešných športovcov je veľmi dôležitá zdravá strava. Zvlášť Ivanovič sa aj na Instagrame delí s fanúšikmi o videá, v ktorých odporúča to-či ono. „Pre mňa je z hľadiska zdravého stravovania dôležitý zdravý životný štýl. Učíme deti, čo je to zdravé stravovanie. Vedia už o zdravom stravovaní veľa,“ hovorí pyšná mama troch detí.

Ako ešte prezradila, Bastian Schweinsteiger pomáha v kuchyni skôr menej, varí a jedlo pripravuje zvyčajne ona. Napriek tomu však panuje v rodine, čo sa domácich prác týka, rovnosť. „Deti sa veľa učia od rodičov. A keď doma vidia, že mama a otec sa navzájom rešpektujú, je to ten najlepší spôsob, ako sa naučiť o rovnosti,“ hovorí Ivanovič. Obom z manželov pri výchove detí záleží aj na tom, aby sa deti neostýchali prejavovať city a ‚byť silný‘ neznamená len fyzickú silu."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ana Ivanovičová #Bastian Schweinsteiger

+ Nájdenie hobby, ktoré milujete, zlepší vaše psychické zdravie.
Nerobte všetko naraz, rozdeľte si všetko tak aby...

+ Vyvážená strava a hydratácia sú základmi šťastného života.
Budovanie profesijných vzťahov vás posunie vpred,...