Hviezda z Hniezda či nebojácna policajtka zo Šumavy: v herectve tvárna, v speve skvelá - Norisová oslávila 50, takto sa menila rokmi

Patrí medzi najobsadzovanejšie slovenské herečky a napriek tomu nemáte pocit, že na vás vyskočí aj z chladničky. Soňa Norisová si dokáže strážiť svoju jedinečnosť.

28.08.2023 07:02
Soňa Norisová Foto:
Herečka Soňa Norisová nechýbala na jojkárskej letnej párty v Bratislave.
debata (2)

Rodáčka z Malaciek oslávila v nedeľu 27. augusta okrúhle jubileum – herečka, speváčka a hlas z dabingu, ktorí dobre poznajú mnohí diváci, sfúkla na torte pomyselných 50 sviečok. Málokto by si to však pomyslel, keďže Soňa Norisová si roky udržiava akúsi dievčenskú plachosť a zároveň radosť, ktorá sa však dokáže miešať s vážnosťou a melanchóliou. Tú ukážkovo uplatňuje v náročnejších a dramatickejších polohách.

dokonalost Čítajte viac Snažíme sa byť neustále dokonalí, unikajú nám iné veci, hovoria tvorcovia filmu Dokonalosť sama

Norisová sa objavila vo viacerých úspešných filmoch v susednom Česku, v pamäti divákov nepochybne zostal najmä projekt Václav či krimi-dráma V tieni, za ktorú bola aj nominovaná na Českého leva. Diváci ju tiež mohli vidieť v snímkach Prvok, Šampón, Tečka a Karel či V lete ti poviem, ako sa mám. Naposledy Norisová predviedla svoj talent, ale aj podporu pre mladých talentovaných filmárov v krátkometrážnej snímke Dokonalosť sama.

Soňa Norisová v roku 2004.
Herečka Soňa Norisová.
+18Soňa Norisová: Je prísna aj priateľská matka

Herečku, ktorá začínala svoju kariéru v Radošinskom naivnom divadle, poznajú dobre diváci aj z televíznych obrazoviek. Na Slovensku to boli hity ako Ordinácia v ružovej záhrade či Mesto tieňov, kde sa okamžite zaradila medzi obľúbené tváre. Priestorom pre jej herecký talent však azda ešte viac boli projekty ako Hniezdo a Priznanie na obrazovkách RTVS či nedávno markízacke Klamstvo. V susednom Česku patrí medzi najobľúbenejšie postavy na televíznych obrazovkách jej policajtka na Šumave v seriáli Policie Modrava.

zväčšiť Soňa Norisová v roku 2004. Foto: Pravda
norisová Soňa Norisová v roku 2004.

Soňa Norisová je známa tiež svojím hlasom a to nielen, čo sa dabingu týka. Mama jedného syna, ktorej životným partnerom je Adrian Rajter, totiž spievala už v časoch účinkovania v Radošinskom naivnom divadle, neskôr sa objavila ako členka vokálnej formácie Fragile. Jej hlas zaznel dokonca aj na niekoľkých slovenských hudobných nahrávkach ako „backing vocals“ (Ján Lehotský – Čiernobiely svet).

Mladšou sestrou Norisovej je herečka Zuzana Norisová, s ktorou sa stretli napríklad v populárnom českom muzikáli Rebelové.

Ako to mohli ľudia dopustiť, pýta sa aj dnes Dubayová - hviezda Dunaja
Video
Zdroj: PRAVDA

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #spev #herečka #Soňa Norisová #jubileá hviezd

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...