Možno neveríte, ale naozaj tento rok oslávia 60! Najväčšia seriálová mrcha, kráska z Flashdance, Red Sonja...

Tu sú ženské hviezdy, ktoré sa v roku 2023 prehupnú medzi 60-ničky!

04.01.2023 13:10
Lisa Rinna, Brigitte Nielsen a Jennifer Beals -... Foto:
Zľava: Lisa Rinna, Brigitte Nielsen a Jennifer Beals.
debata

V júli oslávi 60 rokov bláznivá Phoebe Buffay z Priateľov, herečka Lisa Kudrow. Hoci má na svojom konte vyše 80 filmových či televíznych rolí, slávu kultového seriálu sa jej pokoriť nepodarilo žiadnou z nich. Herečka je od roku 1995 vydatá za Michela Sterna, s ktorým má jedno dieťa, syna Juliana. Jej tehotenstvo zakomponovali tvorcovia aj do Priateľov, syna čakala v čase, kedy pred kamerami nosila pod srdcom trojičky, ktoré porodila ako náhradná matka svojmu bratovi a jeho manželke.

Dánska rodáčka Brigitte Nielsen.
Emmanuelle Béart.
+12Lisa Rinna.

Hviezdou sa Jennifer Beals stala už v roku 1983, keď si zahrala hlavnú rolu v slávnom tanečnom filme Flashdance. Beals v ňom stvárnila mladú zváračku, ktorá si po nociach privyrába tanečnými vystúpeniami a sníva o tom, že sa stane profesionálnou tanečnicou. Beals mala v čase nakrúcania len 20 rokov. Ale zažiarila aj rolou lesbičky Bette Porterovej v seriáli „The L Word“. 60 rokov oslávi krásna brunetka už o pár dní, 19. decembra.

zväčšiť Herečka Jennifer Beals prišla na 37. ročník... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Jennifer Beals Herečka Jennifer Beals prišla na 37. ročník Film Independent Spirit Awards v kreácii Gucci - záber z roku 2022.

Pre herečku a modelku Brigitte Nielsenovú je vek skutočne „len číslo“. V lete 2018 sa vtedy 54-ročnej hviezde narodila dcérka. Išlo o jej vytúžené dieťa, ktoré po niekoľkých neúspešných pokusoch s umelým oplodnením napokon predsa len porodila svojmu 40-ročnému manželovi. Malá Frida sa stala jej piatym dieťatkom, herečka okrem nej vychovala štyroch dospelých synov. Brigitte Nielsen odštartovala hereckú kariéru v akčnom filme Červená Sonja (1985), v ktorom si zahrala po boku Arnolda Schwarzeneggera. V tom istom roku sa stretla so Sylvestrom Stallonem a ešte koncom roka sa za neho stihla vydať. Spoločne si zahrali v snímkach Rocky IV (1985) a Kobra (1986). Rozviedli sa v roku 1987.

Pre väčšinu divákov zostane herečka Lisa Rinna zapísaná ako seriálová mrcha Taylor, ktorú stvárňovala v populárnom Melrose Place z konca deväťdesiatych rokov. Neprehliadnuteľnou bola vďaka jej výrazným XXL perám aj špecifickému strihu vlasov, ktorému zostáva verná roky. Na obrazovkách ju bolo možné vidieť aj v televíznej show „Real Housewives of Beverly Hills“. Je mamou dvoch dospelých dcér a 60-ku oslávi v júli.

Držiteľka Oscara, Helen Hunt, oslávi 60-ku v júni. V rebríčku magazínu People v roku 1998 skončila medzi 50 najkrajšími osobnosťami sveta. U nás sa stala známou z televízneho seriálu Mad About You (Som do teba blázon, 1992), ktorý vysielala aj Česká televízia. Jej príjemný a prirodzený herecký prejav si všimol režisér James L. Brooks a ponúkol jej hlavnú rolu čašníčky Carol po boku Jacka Nicholsona, ktorý hral zatrpknutého spisovateľa vo filme Tak dobre ako sa len dá (1997) a obaja herci za svoje úlohy získali Oscara.

Tu sú ďalšie herečky, z ktorých sa v roku 2023 stanú 60-ničky: Jeanne Tripplehorn, Emmanuelle Béart, Nicollette Sheridan, Alexandra Paul…

Herečka Portia de Rossi v roku 2015.
Herečka Neve Campbell.
+9Herečka Holly Marie Combs.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Beals #Brigitte Nielsen

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...