Svet očarila ako 14-ročná! Krehká Francúzka Vanessa Paradis má 50, takto s ňou šiel čas

Jemnou francúzskou krásou, talentom aj neprehliadnuteľnou medzierkou medzi zubami si Vanessa Paradis podmanila svet.

22.12.2022 06:00
Vanessa Paradis Foto:
Vanessa Paradis v roku 1998.
debata

Vanessa Chantal Paradis sa preslávila už vo veku 14 rokov hitom Joe le taxi (1987). Ale pred kamerou stála a spievala už ako 8-ročná, keď vystúpila v istej francúzskej televíznej šou. Nahrala sedem štúdiových albumov, objavila sa aj vo viacerých filmoch – už za svoju prvú filmovú rolu, ktorú stvárnila v roku 1989 v snímke Svadba nanečisto, získala ako 18-ročná prestížne ocenenie César.

Útla, len 1,6 metra vysoká nežná kráska je známa aj ako múza módneho domu Chanel, v roku 1991 na seba strhla pozornosť v reklame na parfum Coco Chanel, v roku 2010 sa stala tvárou rúžu Rouge Coco a tiež kabeliek línie Ranger.

Vanessa Paradis v roku 1990 so soškou Césara.
Vanessa Paradis v roku 1998.
+10Vanessa Paradis  v roku 2022.

Medzi jej najznámejšie filmy patria Elisa (1995), kde hrala po boku Gérarda Depardieua, Zamilovaná čarodejnica (1997) s Jeanom Renom, Polovičná šanca s Jeanom-Paulom Belmondom a Alainom Delonom či Dievča na moste (1999), za ktorý bola nominovaná na Césara. Neskôr hrala napríklad v snímkach (K) lámač sŕdc (2010), Café de Flore (2011) či Nôž v srdci (2018). Ako speváčka je hviezdou francúzskeho popu, preslávila sa okrem iného poctou Jeanne Moreauovej, s ktorou naspievala duet.

Nielen svojím talentom či krásou, ale aj milostným životom priťahovala pozornosť médií. V začiatkoch kariéry stál po jej boku francúzsky muzikant a herec Florent Pagny (61), po ňom nasledoval vzťah s Lennym Kravitzom, dvojica spolu prežila päť rokov, rozišli sa v roku 1997. V roku 1998 vytvorila jednu z najstabilnejších dvojíc šoubiznisu, keď sa zamilovala do herca Johnnyho Deppa. Ich spoločné cesty skrížil film Deviata brána s režisérom Romanom Polanským, ktorý sa nakrúcal v Paríži. Depp sa za Paradisovou presťahoval do Francúzska, majú spolu dve deti – dcéru Lily Rose Melody a syna Jacka. Hoci Paradis prežila po jeho boku dlhých 14 rokov, „áno“ povedala až v roku 2017 vo veku 45 rokov francúzskemu režisérovi Samuelovi Benchetritovi, s ktorým randila od roku 2016. Tri roky stál po jej boku aj populárny francúzsky spevák Benjamin Biolay (2012–2015).

zväčšiť Vanessa Paradis a Johnny Depp v roku 1990. Foto: SHUTTERSTOCK
Vanessa Paradis Vanessa Paradis a Johnny Depp v roku 1990.

Práve svojou jemnou francúzskou krásou a slávnou medzierkou medzi zubami očarila svet. Jej expartner Johnny Depp opísal, že Vanessa Paradis mu ukradla srdce v okamihu, keď sa zapozeral na jej krásny, štíhly krk labute. Herec to prezradil v jednom z dávnejších rozhovorov.

zväčšiť Vanessa Paradis  v roku 2022. Foto: Profimedia
Vanessa Paradis Vanessa Paradis v roku 2022.

Hoci roky pribúdajú aj jednej z najslávnejších a najkrajších Francúzok, vďaka svojej štíhlej postave, skvelému módnemu vkusu a originálnej, fotogenickej tvári, je stále ozdobou červených kobercov – pozrite si jej cestu časom v našej galérii (vyššie).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vanessa Paradis

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...