Goldbluma preslávil horor Mucha, užil si krátke a radostné manželstvo s Geenou Davis! Po boku mladej ženy oslavuje 70-ku

Herec Jeff Goldblum má za sebou množstvo vzťahov so slávnymi ženami, otcom sa však stal až ako 62-ročný. S ktorými hviezdami slávny oslávenec v minulosti randil či žil v manželstve? Jednou z nich bola Geena Davis.

22.10.2022 00:00
Jeff Goldblum Foto:
Jeff Goldblum vo filme Mucha.
debata (1)

Herca Jeffa Goldbluma celosvetovo preslávil horor Mucha (The Fly) z roku 1986. Vtedy 34-ročný herec si v ňom zahral hlavnú rolu – mladého vedca Setha Brundlea. Ten pracuje na prístroji, ktorý by dokázal ľudí teleportovať, túži svoj prístroj vyskúšať sám na sebe. Do zariadenia však vletí mucha a pri procese teleportovania tak dôjde k zmiešaniu dvoch DNA. Proces strašnej premeny vedca sa muchu sa začína, jeho svedkom je novinárka Veronica Quaife (Geena Davis). So svojou kolegyňou z hororu Mucha sa, mimochodom, v roku 1987 oženil. Ale spoznali sa už počas práce na inom filmovom projekte z roku 1985 s názvom Transylvania 6–5000. A hoci prominentné manželstvo „krachlo“, v zlom na svojho slávneho ex herečka Geena Davis nikdy nespomínala a v minulosti pre magazín People napríklad povedala: „Náš vzťah bol radostný. Naozaj bol. Bola to magická kapitola v mojom živote.“

Pre herca išlo už o druhé manželstvo, v rokoch 1980 – 1985 bola jeho manželkou herečka Patricia Gaul. Manželstvo s Geenou Davisovou dlhé trvanie nemalo a vydržalo necelé štyri roky.

zväčšiť Jeff Goldblum so súčasnou manželku a dvoma synmi. Foto: SHUTTERSTOCK
Jeff Goldblum Jeff Goldblum so súčasnou manželku a dvoma synmi.

Po boku slávneho herca sa vystriedalo množstvo žien, Goldblum randil napríklad aj s oscarovou Laurou Dernovou a to v rokoch 1992 až 1997. Ale kratšie vzťahy prežil napríklad s kanadskou herečkou Catherine Wreford či Lisou Marie Presley, médiá ho spájali aj s hviezdou seriálu Sex v meste, s Kristin Davisovou.

Jeff Goldblum a Geena Davis ako manželia v roku...
Herec Jeff Goldblum v roku 2002.
+8Herec Jeff Goldblum v roku 2006.

Jeff Goldblum, ktorý 22. októbra oslavuje okrúhlu 70-ku, si musel dlhý čas počkať aj na otcovstvo. Potomka sa herec dočkal v roku 2015 ako 62-ročný. Syna mu porodila jeho tretia manželka, o 30 rokov mladšia gymnastka Emilie Livingston. Goldblum sa s ňou oženil v roku 2014. Párik žije spolu napriek značnému vekovému rozdielu dodnes, manželia sa tešia už z dvoch synov – Charlieho a Rivera.

Hercovi ponúkol príležitosť Spielberg v Jurskom parku (objavil sa aj v pokračovaniach), hral aj inžiniera Davida Levinsona v oboch dieloch Dňa nezávislosti. Do jeho excentrikov zapadá aj veľmajster z marvelovského filmu Thor: Ragnarok. Goldbluma poznajú diváci aj z televízie – mihol sa v Priateľoch, za záporáka Scotta Wooleyho v sitcome Will a Grace si vyslúžil nomináciu na Emmy. Svoj hlas prepožičiava špičkovým reklamám, napríklad na produkty spoločnosti Apple, automobily Toyota alebo krémy na tvár od firmy Procter & Gamble. Nahral tiež pár albumov a ako muzikant vystúpil na slávnom festivale v Glastonbury.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeff Goldblum

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...