OBRAZOM: 7 tvárí Ivany Trumpovej, ktoré jej pomohli k statusu americkej ikony

Vo štvrtok podvečer prišla šokujúca správa - vo veku 73 rokov zomrela Ivana Trump, československá rodáčka a známa podnikateľka a celebrita, bývalá manželka Donalda Trumpa.

15.07.2022 08:53
debata
Ivana Trump a jej exmanžel Donald Trump na...
Ivana Trump a jej exmanžel Donald Trump na...
+23Ivana Trump na archívnom zábere z 80-tych rokov.

Slávna blondínka bola považovaná za jednu z najznámejších emigrantiek z bývalého komunistického bloku, ktorá odštartovala svoju druhú kariéru a istým spôsobom naplnila predstavy o americkom sne. Stala sa známou osobnosťou v USA a bola pre mnohé ženy inšpiráciou, vzorom, či niekedy jednoducho len vďačným objektom hodnotení založených často na jej bohatom spoločenskom, podnikateľskom, ale aj súkromnom živote. Ivanu Trumpovú svet spoznal vo viacerých podobách. Týchto sedem bolo určite kľúčových.

Ivana Trump ako talentovaná lyžiarka

Vďaka športu sa jej podarilo to, čo mnohým iným nie. Mohla opustiť Československo. Krajinu reprezentovala ako juniorka, neskôr sa vydala ta rakúskeho lyžiarskeho inštruktora a získala rakúsky pas. Aj po odchode z krajiny sa venovala lyžovaniu, najprv ako inštruktorka v Montreale, neskôr už najmä vo voľnom čase popri aktivitách podnikateľky, ale aj manželky a matky.

Ivana Trump na zábere z roku 1993, na... Foto: Photo by John Barrett-PHOTOlink.net / Everett / Profimedia
Ivana Trump Ivana Trump na zábere z roku 1993, na lyžiarskom svahu bola ako doma.

Ivana Trump ako modelka

Jej fyzický zjav ju predurčil na prácu modelky a hoci začínala skôr menšími a regionálnymi zákazkami v Kanade a neskôr v USA, práve vďaka modelingu sa zoznámila so svojím manželom Donaldom Trumpom. K modelingu sa potom sporadicky vracala, dodnes je známa jej sexy podoba z prehliadky Thieryho Muglera, na ktorej sa objavila už ako trojnásobná mama.

Ivana Trumpová na prehliadke Thierryho Muglera... Foto: BERTRAND RINDOFF PETROFF / Bestimage / Profimedia
655878694 Ivana Trumpová na prehliadke Thierryho Muglera v roku 1991.

Ivana Trump ako manželka Donalda Trumpa

Vďaka modelingu sa zoznámila s podnikateľom s veľkými ambíciami Donaldom Trumpom. Dodnes sa hovorí, že práve Ivanine ambície a šikovnosť prispeli k tomu, že Trump dokázal vybudovať miliardové impérium, úspech bol ich spoločný. S Ivanou sa vzali v roku 1977 a rozviedli v roku 1992, keď bývalý americký prezident priznal neveru s Marlou Maplesovou.

Ivana Trump Čítajte viac Zomrela Ivana Trump, exmanželka amerického prezidenta a rodáčka z Československa

Ivana Trump ako matka

Manželovi Donaldovi Trumpovi porodila tri deti. K obom synom Donaldovi aj Ericovi mala dobrý vzťah, no najbližšia si bola údajne s dcérou Ivankou, ktorú často označovali ako jej klon. Dvojica udržiavala tesný kontakt až do Trumpovej smrti 14. júla 2022. Ivanka Trump zverejnila vo štvrtok na sociálnych sieťach srdcervúci odkaz so zábermi zo súkromného albumu.

Ivana Trump na zábere so svojimi deťmi - dcérou... Foto: SITA/AP
Ivana Trump na zábere so svojimi deťmi Ivana Trump na zábere so svojimi deťmi - dcérou Ivankou a synom Ericom a vtedajším manželom Riccardom Mazzucchelli. Záber pochádza z roku 1993.

Modelka, manželka, matka… pri tom výpočet zďaleka nekončí – kliknite ďalej, aby ste sa dozvedeli, aké ešte momenty definovali život Ivany Trumpovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #úmrtie #podnikanie #lyžovanie #obrazom

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...