Ako sme pred časom informovali na pravda.sk, RTVS už nakrúca druhú sériu sladkej šou Pečie celé Slovensko. Jej súčasťou sú aj dve porotkyne, ktoré hodnotili výkony finalistov v prvej sérii – Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. Prezradili, s akými očakávaniami vstupujú do pokračovania úspešnej šou.
"Osobne sa veľmi teším na eufóriu nápadov a chutí v jednotlivých sladkých a slaných dobrotách našich súťažiacich. Novú dvanástku poznám z kastingov a pamätám si prácu každého, čo priniesol, ako to vyzeralo, ako to chutilo, myslím, že sa môžeme tešiť na úžasné nápady a nádherné prezentácie. Pevne verím, že mnohí prekvapia. Teším sa na ich dravosť, a ako sme mali možnosť vidieť na kastingoch, aj ich odhodlanosť, zmysel pre dokonalosť a najmä lásku k pečeniu,“ prezradila Jozefína Zaukolcová.
Čítajte viac Šikovné cukrárky nechal za sebou! Víťazom prvej série šou Pečie celé Slovensko sa stal Miňo"Sú šikovní, rozhľadení a čo je dôležité, že s predchádzajúcimi účinkujúcimi ich spája spomínaná láska k pečeniu. Obdivujem ich odhodlanie, výdrž, kreativitu a fantáziu,“ dodáva Petra Tóthová a neskrýva radosť z pokračovania úspešnej šou. "Veľmi sa teším, že šou mala taký pozitívny ohlas na Slovensku a správa, že bude aj druhá séria, bola pre mňa jednou z tých najkrajších. Zároveň je to pre nás aj veľká zodpovednosť, aby sme udržali štandard, ktorý sme prvou sériou nastavili veľmi vysoko.“
Obe porotkyne starostlivo pripravovali témy pre jednotlivé epizódy a recepty pre technické výzvy pre druhú sériu šou. Zaukolcová naznačila, že aj druhá séria bude skutočne pestrá: "V druhej sérii sa diváci môžu tešiť na osvedčenú klasiku, tradičné koláčiky a zákusky, ale aj na dezerty, ktoré nás prenesú do kolísky gurmánov, noblesy a moderného umenia.“
Porotkyňa Jozefína Zaukolcová
Je autorkou viacerých cukrárskych kníh, ktoré sa u čitateľov a nadšencov pečenia stretli s obrovským úspechom. Je to skúsená lektorka, ktorá odovzdáva svoje vedomosti a skúsenosti ďalej aj ako majsterka odborného výcviku a učiteľka odborných predmetov na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Púchov. Počas svojej kariéry sa zúčastnila množstva súťaží na Slovensku aj vo svete, kde sa pravidelne umiestňovala na víťazných priečkach. Súčasťou jej odbornej práce je aj príprava žiakov na odborné súťaže v ktorých žiaci pod jej vedením obsadzujú popredné miesta. Odborných súťaží sa zúčastňuje aj ako člen hodnotiacej komisie.
Porotkyňa Petra Tóthová
V cukrárskom umení zdokonaľovala po celom svete. Medzinárodné receptúry si osvojila počas piatich rokov v Dubaji, jej najobľúbenejšie kurzy boli v New Yorku a v najlepšej kuchárskej škole na svete v Le Cordon Bleu London. Pravidelne pripravuje aj torty podľa receptúry dvornej cukrárky britského kráľovského dvora Fiony Cairns, ktorá sa postarala o svadobnú tortu pre princa Wiliama a Kate.