Princezná Mary o výchove štyroch detí: Vždy som chcela byť normálnou mamou

5. februára oslávi dánska princezná Mary okrúhlu 50-ku. Pri tejto príležitosti v novej knihe rozhovorov opísala aj to, ako funguje výchova u nich v rodine.

02.02.2022 09:00
Denmark Royals Foto: ,
Dánska princezná Mary s princom Frederikom.
debata (1)

Z manželstva s princom Frederikom (53) sa narodili štyri deti, ktoré ju napĺňajú hrdosťou a pre ktoré je, ako dúfa, "normálnou“ matkou, ktorá napriek svojej špeciálnej úlohe manželky budúceho dánskeho kráľa zdieľa radosti a strasti všetkých rodičov.

Ako už povedala v biografii z roku 2005 s názvom „Kronprinsesse Mary af Danmark“, jedna vec jej bola jasná od začiatku. „Chcem byť mamou na 100 percent. Nechcem, aby moje deti vychovávali pestúnky. To určite nie.“ Biografia vyšla v roku 2005, krátko pred narodením ich syna princa Christiana (16), ktorý jedného dňa nastúpi na trón po svojom otcovi.

Jej výchovný koncept vychádza z hodnôt jej rodičov a požiadaviek kráľovskej rodiny. „Predpokladám, že deti sa stávajú silnými prostredníctvom lásky a bezpečia. Vyrastať v kráľovskej rodine znamená aj to, že deti musia brať viac do úvahy aj verejnosť, ktorá ich obklopuje,“ zhrnula 49-ročná 4-násobná mama.

Vyrastať v kráľovskom prostredí určite nie je vždy ľahké pre princa Christiana (16), princeznú Isabellu (14), princeznú Josephine a princa Vincenta (11) no ich rodičia v nich neustále zvyšujú povedomie o špeciálnom postavení, ktoré so sebou prináša povinnosti, ale aj privilégiá. „Sme si toho naozaj vedomí – tiež toho, aké dôležité je byť hrdý na to, kto ste, do akej rodiny patríte a čím táto rodina chce byť pre dánsky ľud.“

mary Čítajte viac Aj princezná Mary presne vie, v čom vyzerá špičkovo! Potrebujete dôkaz? Tu je

Dánska princezná Mary sa spolu s manželom, princom Frederikom, často ukazuje aj na spoločenských podujatiach. Princezná Mary, rodáčka z Austrálie, sa s európskym princom spoznala v roku 2000 počas letnej olympiády v Sydney. V roku 2003 sa pár zasnúbil, v roku 2004, 14. mája, si povedali „áno“ v Kodani.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Mary

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...