Princeznú Elisabeth ešte nepoznáte? Budúca belgická kráľovná oslavuje 20 rokov, tu je jej nové foto

Študentka z Oxfordu s modrou krvou! Aha, ako jej to pristane.

25.10.2021 15:00
Belgická princezná  Elisabeth v Oxforde. Foto:
Belgická princezná Elisabeth v Oxforde.
debata

Princezná Elisabeth, jedno zo štyroch detí kráľa Filipa, oslavuje 25. októbra 20 rokov. Najstaršia dcéra kráľa Filipa, ktorý nastúpil na trón v júli 2013 po abdikácii svojho otca kráľa Alberta II., má šancu sa stať prvou belgickou panovníčkou, pretože po zmene belgického nástupníckeho práva v roku 1991 má nárok na trón prvorodené dieťa bez ohľadu na pohlavie.

Jej mladší bratia sa volajú Gabriel, Emmanuel a sestra je Eléonore. Po absolvovaní strednej školy v roku 2020 strávila rok na Kráľovskej vojenskej akadémii v Bruseli, kde študovala sociálnu a armádne vedu. Od tohto roka študuje históriu a politiku na britskej Oxfordskej univerzite. Princezná hovorí holandsky, francúzsky, nemecky a anglicky.

Pri tejto príležitosti zverejnila kráľovská rodina na svojej oficiálnej stránke aj nový záber oslávenkyne s krátkym blahoželaním a zároveň poďakovaním za narodeninové priania.

Kráľovská rodina zažila aj napäté chvíle, v roku 2013, ešte pred nástupom Filipa na trón, hrozil anonym únosom vtedy 12-ročnej princeznej Elisabeth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Elisabeth

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...