Bekim o svojom celoživotnom optimizme: Záleží ako sa k tomu človek posadí!

Komik, raper, tvár z reklamy, neprehliadnuteľná osobnosť - Bekima dnes pozná na Slovensku mnoho ľudí a pre mnohých z nich dokáže ísť aj skvelým príkladom.

19.04.2021 06:00
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bekim Aziri (@bekimko)

Jeho najväčšou zbraňou je určite optimizmus. Ako naznačuje, ide o jeho celoživotné nastavenie, ktoré neovplyvnil ani fakt, že je na vozíčku. „Ja som si tiež mohol vybrať. Buď budem ten pesimista, ktorý bude doma a nadávať na to, čo sa stalo. Alebo budem ten, ktorý žije život, čo žil predtým, s jediným rozdielom, že sedí. Všetko záleží od toho, ako sa človek k tomu postaví, v mojom prípade posadí,“ vyhlásil Bekim v relácii Showbiz televízie TA3.

Najväčšiu radosť má vraj z toho, že má stále dostatok práce. Nedávno začal moderovať v rádiu, vystupoval ako stand-up komik v Temných kecoch, ale tiež sa venuje iným vozíčkárom v rámci posilňovne a rehabilitačného centra v Pezinku. „Posilňovňa síce musela byť zavretá, čo je škoda, ale fungujeme ako rehabilitácie pre vozíčkárov, jedna jedna. To je dovolené. Chodia k nám ľudia cvičiť na vozíkoch. Ja s nimi necvičím, ale väčšinou sa s nimi rozprávam, s ich rodičmi, alebo frajerkami,“ opísal Bekim, ktorého si Slováci určite pamätajú aj z reklamy jedného mobilného operátora.

VIDEO s Bekimom si pozrite tu:

Video

Viac relácií Showbiz nájdete na webe TA3

Menej ľudí o ňom asi vie, že na vozík ho pripútala nehoda v roku 2005, predtým sa venoval cyklistike a bikrosu. Za niekoľko rokov však dokázal so svojím postihnutím skutočne veľa. „Viem sa postaviť, keď sa sprchujem. Čiže nemusím sedieť v hoteli na zemi, teda na tej vaničke. Dokážem tam stáť a z toho sa veľmi teším,“ vysvetlil.

Vraj ani u neho doma nemá nikto pocit, že tam býva vozíčkar. „Niežeby som sa za to hanbil. Ale keď ku mne niekto príde, nemusí sa prispôsobovať. A mňa to núti, aby som stále na sebe makal. Staval sa z vozíku. Aj keď si umývam zuby, keď sa chcem pozrieť do zrkadla a tak,“ pokračoval Bekim, ktorý je aktívny aj na sociálnych sieťach. Tie si zvolil ako platformu na pomoc, rady či len spoločnú konverzáciu s inými vozíčkármi, ale tiež fanúšikmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bekim Aziri (@bekimko)

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vozíčkar #rehabilitácia #optimizmus #stand-up #Bekim

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...