Zoë Kravitz: Nikdy sa nepýtajte novomanželov túto otázku!

V podcaste so svojím hereckým kolegom Daxom Shepardom Zoë Kravitz vyriekla tvrdé slová pre všetkých, ktorí ju v súčasnosti bombardujú otázkami o dieťati.

12.05.2020 13:00
Zoe Kravitz Foto: ,
Herečka Zoe Kravitz.
debata

„Pribrala si? Ako sa páči tvojmu priateľovi tvoj nový účes? Už si niekedy vyskúšala kontaktné šošovky? Čo bude s tvojím tetovaním, keď budeš stará? Si si istá, že nechceš deti?“ Existujú otázky, ktoré nás, ženy, vytočia do vývrtky. Zasahujú do našej osobnej oblasti života a dávajú nám pocit, že naše rozhodnutia nie sú správne. Obzvlášť frustrujúce však je, že nám ich kladú rôzni cudzí ľudia. A je jedno, či ich poznáme dobre alebo nie. A nedeje sa to iba nám, bežným ľuďom, ale aj celebritám.

Platí to aj pre herečku Zoë Kravitz, ktorá sa v júni 2019 vydala za Karla Gusmana. V podcaste s Daxom Shepardom (mimochodom, manžel Kristen Bell) prezradila, aké otázky jej od svadby neustále niekto kladie. „Keď ste vydatá alebo zasnúbená, ľudia sa vás zvyčajne najskôr spýtajú, kedy budete mať dieťa. A pýtajú sa to žien, nie mužov.“ Jej reakciou je zakaždým hnev.

Pretože na jednej strane sa ich to netýka, kedy sa rozhodnete pre rodinu. A po druhé, takáto otázka môže mať aj spúšťací účinok. Najmä preto, že väčšina žien si sama kladie túto otázku a možno na ňu ani nepozná odpoveď. Pre iné znie vnútorná odpoveď na otázku, či chcem dieťa, celkom jednoznačne „áno“ alebo „nie“. No tým, ktoré sa nevedia rozhodnúť medzi rodinou a nezávislosťou, ide táto otázka poriadne na nervy.

Takto nejako to vyzerá s Kravitz, ktorá si sama nie je istá, či sa chce stať matkou. „Mám veľa kamarátok, ktoré vždy vedeli, že chcú deti a nejaká časť zo mňa na ne žiarli, lebo jednoducho vedia. Príde mi ako luxus presne vedieť, čo robiť a ktorým smerom sa vybrať.“

Bez ohľadu na to, aké rozhodnutie spraví herečka so svojím mužom, súhlasíme s jej názorom. A preto sa nepýtajte novomanželov, ani bezdetných manželov, kedy a či vôbec budú mať dieťa. Určite to ocenia!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #rodina #svadba #hnev #rozhodnutie #frustrácia

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...