Herečka Betka Stanková: Práca v Bratislave v sebe nesie istú daň

Slovenská herečka Alžbeta Stanková (40) sa pred rokmi síce udomácnila v Prahe, ale za prácou si občas "odskočí" aj na Slovensko.

08.01.2020 09:00
debata

Aktuálne je jednou z postáv seriálovej novinky televízie JOJ, Nový život. Pred kamerami stvárňuje Alenu, manželku jedného z hlavných mužských hrdinov, ktorého hrá Milo Kráľ.

Herečka Alžbeta Stanková v seriáli Nový život. Foto: JOJ
Alžbeta Stanková Herečka Alžbeta Stanková v seriáli Nový život.

Pod projekt je ako režisér podpísaný Honza Novák, pre Stankovú nešlo o prvú spoluprácu s týmto filmárom. „V Čechách som s ním pracovala na seriáli Prístav a bolo to fajn. Na Slovensku som už dlho netočila, tak ma potešilo, že prišla ponuka do seriálu,“ opisuje 40-ročná herečka. Zároveň však dodáva, že práca v Bratislave pre ňu v sebe nesie istú daň v podobe večného cestovania z Prahy na Slovensko. „Čakala som, že to bude náročné, ale realita potom človeka ešte viac prekvapí. Ráno musím pricestovať do Bratislavy, potom stáť hodiny pred kamerami a následne cestovať štyri hodiny späť do Prahy. Vzhľadom na fakt, že mám dieťa, tak sa nemôžem v Bratislave len tak po nakrúcaní ‚rekreovať‘. Po troch mesiacoch takejto šichty je už človek maximálne vyčerpaný,“ opisuje mama 7-ročnej dcérky Alžbety.

Alžbeta Stanková, Milo Kráľ a Max Bolf  v... Foto: JOJ
Alžbeta Stanková, Milo Kráľ a Max Bolf Alžbeta Stanková, Milo Kráľ a Max Bolf v seriáli Nový život.

Jej hlavnými hereckými partnermi sú Milo Kráľ, ktorý hrá jej manžela a Max Bolf, ten stvárňuje ich syna – tínedžera. Maxa Bolfa diváci poznajú aj zo seriálu Naši. „Mne sa moja seriálová rodina páči, držia pohromade a veľkú zásluhu na tom má práve postava, ktorú hrám. Alena je žena, ktorá rodinu stmeluje 20 rokov, nie je to žiadna ‚fiflena‘, ale inteligentná a samostatná osoba,“ opísala herečka. A ako sa jej hralo po boku fešáka Mila Kráľa? „S ním som doposiaľ bližšie nepracovala, ale počula som o ňom, že je veľký pohoďák a že sa s ním super pracuje. A naozaj to platí. Je s ním sranda a sadli sme si, čo cítiť aj na nakrúcaní. A veľmi dobre sa mi funguje aj s mojím seriálovým synom, na ktorom je vidieť, že už má nejaké skúsenosti z predošlého nakrúcania.“

Projekt má plánovaných 40 časí. Je to pre herečku veľa či málo? „Z ľudského hľadiska mám radšej dlhšie projekty, pri ktorých s kolegami trávite viac času, spoznáte sa… Keď som robila päť rokov Panelák, tak som už všetkých brala ako svoju druhú rodinu.“

Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...
Milo Kráľ, Max Bolf a Alžbeta Stanková v...
+12Alexander Bárta, Helena Krajčiová a Milo Kráľ v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Stanková #nový život

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...