Pre rolu všetko, aj kilá navyše! Ktoré herečky sa museli zaguľatiť?

Charlize Theron, Toni Collette, slávna Elizabeth Taylor a ďalšie neváhali viditeľne pribrať, aby dostali vytúženú rolu.

07.10.2019 15:00
debata

Renée Zellweger

Vďaka úlohe v komédii Denník Bridget Jonesovej (2001) sa z útlej herečky stala najslávnejšia filmová bacuľka. Aby sa zaoblila, prijímala v tom čase 4 000 kalórií denne, čím pribrala 14 kilogramov. Po skončení nakrúcania sa však svojej nadváhy zbavila, zhodila 20 kilogramov.

Toni Collette

Len sedem týždňov trvalo herečke Toni Collette, aby pre rolu vo filme Muriel sa vydáva pribrala 20 kilogramov. Úlohu získala v roku 1994. Dnes sa už herečka vyjadruje v inom duchu – pre filmovú rolu by už nič také nespravila.

Charlize Theron

Superštíhla blondínka sa v roku 2003 priam neuveriteľným spôsobom zhostila úlohy v dráme Monštrum, ktorá jej vyniesla Oscara, Zlatý glóbus aj Streiborného medveďa. Ale aj kilá navyše. V roku 2018 pribrala pre rolu opäť, tento raz kvôli filmu Tully. Ako uviedla v rozhovoroch, v týchto dvoch prípadoch sa jej prírastok na hmotnosti pohyboval medzi 15 až 22 kilami.

Hilary Swank

Za rolu boxerky v snímke Million Dollar Baby síce získala Oscara, ale, podobne ako Theron, aj nejaké tie kilá navyše. Celkovo nabrala 10 kilogramov za 90 dní. Podarilo sa jej to aj vďaka príjmu 210 g bielkovín denne, ktoré do seba dostávala v podobe nápojov. Išlo o nabratie svalovej hmoty, takže s jej naberaním súvisel aj tvrdý tréning 6 razy týždenne.

Elizabeth Taylor

Pre rolu vo filme Kto sa bojí Virginie Woolfovej (1966) pribrala slávna hollywoodska hviezda 15 kilogramov. Aj jej vyniesla rola zlatú sošku Oscara. Aby sa po skončení nakrúcania filmu dostala späť do formy, ako motivácia jej slúžila fotografia jej postavy s nadváhou, ktorú mala pripnutú na chladničke.

debata chyba

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...