Herečka Keira Knightley: Spoločnosť by mala úlohu matiek viac oceňovať

Britská herečka Keira Knightley (33) je od roku 2015 mamou dcéry, ktorá dostala meno Edie. Jej otcom je herečkin manžel, hudobník James Righton (35).

13.01.2019 11:00
Herečka Keira Knightley predstavila film... Foto: ,
Herečka Keira Knightley.
debata

Byť mamou podľa hviezdy znamená aj to, mať o sebe pochybnosti. V rozhovore pre magazín Balance pripúšťa, že hormonálne zmeny po pôrode, nedostatok spánku aj zmeny v partnerskom živote po príchode dieťatka na svet prinášajú ženám často pocit, že zlyhávajú. Podľa nej je dôležié, aby spoločnosť úlohu matiek viac oceňovala.

„Nemyslím si, že ženám sa dostáva dostatok uznania za ten emocionálny a psychický maratón, ktorým prechádzajú, keď sa stanú matkami. Doma mám veľkú podporu, som štastná v práci a môžem si dovoliť zaplatiť dobrú opatrovateľku. Napriek tomu je to veľmi ťažké,“ opísala pre magazín Balance.

Po pôrode dcéry pre magazín Elle povedala, že so svojím telom je maximálne spokojná. "Prežijete tehotenstvo aj pôrodné bolesti a potom dojčíte svoje dieťa a uvedomíte si, aké úžasné vaše telo je. A už nikdy ho nebudete nenávidieť, pretože vám toto všetko doprialo a to je niečo výnimočné.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #dieťa #dcéra #Keira Knightley

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...