Daniela Peštová: Bolo by odo mňa hlúpe súťažiť s mladosťou 25-ročných dievčat

Vyzerá očarujúco. Hoci hovoriť so ženami o veku nie je vždy ideálna téma, s topmodelkou Danielou Peštovou sa báť nemusíte. Pretože veku sa nebojí ani ona sama.

08.10.2018 09:00
debata
zväčšiť Česká modelka Daniela Peštová (Elite Prague). Foto: IEM SPA
Česká modelka Daniela Peštová. Česká modelka Daniela Peštová (Elite Prague).

Nedávno sa táto česká rodáčka objavila v Bratislave na otvorení nového beauty-centra spojeného s wellness zónou a okamžite očarila všetkých prítomných. Hoci priznala, že nie je častou návštevníčkou podobných centier, keď už tak spraví, užije si to naplno. V jej brandži je práve fyzický vzhľad, krása a vek, jednou z hlavných premenných. Blondínka však tvrdí, že s vekom nebojuje a nikdy ho ako strašiaka nevnímala.

„Pamätám si, že som možno pred pätnástimi rokmi priletela do Paríža na stretnutie s nejakými klientmi a keď som im povedala, koľko mám rokov, urobili takú podvedomú grimasu. Videla som, že si myslia, že som stará. Vtedy som sa s tým stretla prvýkrát a bola to tak trošku facka. Ale len trošičku,“ zaspomínala si modelka. „Viete, nikdy som nemala nejaké veľké sebavedomie. Ako mladá som mala veľa mindrákov, s ktorými som sa potrebovala vyrovnať. Ale vek ku nim nikdy nepatril. Mne to nevadí. Neviem, čím to je, asi aj tým, že si naozaj myslím, že vek je iba číslo,“ uviedla pre Pravdu Peštová.

„Vždy je čo vylepšovať, ale s takou rozumnou mierou. Vyzerám dobre, ale nebudem nikdy vyzerať ako 25-ročné dievča. Mladosť je krásna, má v sebe niečo veľmi očarujúce a ja by som bola hlúpa, ak by som s tým chcela súťažiť. Ale najmä si myslím, že každá žena je krásna. A v každom veku. Hoci sú spôsoby, ako krásu pozdvihnúť. Veď niekedy stačí len dať si horúcu sprchu, alebo si spraviť píling a človek sa cíti lepšie. Ak je starostlivosť pravidelná, účinky vidíte,“ pokračovala pokojne.

Na otázku, či zdrojom jej vyrovnanosti je aj to, že má dobré zázemie v súkromí a medzi najbližšími, však oponovala. „To je skutočne niečo, čo musí človek nájsť v sebe. Nemôže to hľadať u tých ostatných. Hovorím to aj mojim deťom. Musia mať radi sami seba. Až potom je dôležité, či ich má niekto iný rád. Pretože, pokiaľ nemá človek rád sám seba, ťažko môže lásku odovzdávať,“ vysvetlila svoj postoj trojnásobná mama.

Hoci jej partner Pavol Habera je tiež mediálne známa osobnosť, v prípade detí sa Peštová snaží rešpektovať ich a neťahať do sveta reflektorov či verejnej pozornosti. Na jej stránke na Instagrame najčastejšie vidieť syna Yannicka, dnes už 22-ročného mladého muža, ktorého má z prvého vzťahu. Peštová však má na to jednoduché vysvetlenie. „Nemám najobľúbenejšie dieťa,“ odpovedá s úsmevom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy birthday babyLove you more than you’ll ever know @privatekasper #22

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Pestova (@daniela_pestova),

„Najmladší je ale malý na to, aby som ho prezentovala. Nie je to ešte jeho vôľa. Moje prostredné dieťa, dcéra Ella, si to nepraje a Yannick je s tým zase v pohode. No aj jeho sa vždy spýtam, vadí, nevadí, môžem, nemôžem? Jemu je to celkom jedno. Z toho možno pre niekoho vyplýva, že Yannick je na mojom Instagrame najviac a že mám k nemu špeciálny vzťah. Ale ja predovšetkým moje deti rešpektujem, snažím sa rešpektovať individualitu mojich detí,“ komentovala topmodelka.

Hoci o súkromí veľmi hovoriť nechce, odpovedala nám ešte na otázku, či je spokojná s tým, ako sa jej deti vyvíjajú a do akej „podoby“ rastú. „Myslím si, že Yannick ako najstarší a vlastne už dospelý človek je na správnej ceste, aby mal dobrý život a aby sa správal dobre k svojmu okoliu. Myslím si, že s Paľom máme dobré deti. Ale vždy tvrdím, že to nie je len výchovou. Že tie deti k vám prídu s určitým súborom vlastností, sú k vám poslané s nejakou výbavou a vy tomu môžete len trošku vypomôcť. A často hovorím, že deti skôr vychovávajú mňa ako ja ich,“ doplnila s úsmevom spokojná a krásna mama.

Lekárka Alena Pallová (vpravo) na otvorení...
Podnikateľka Romana Škamlová.
+30Na otvorenie nového beauty-centra prišla aj...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #krása #vek #modeling #výchova #Daniela Peštová #zivot #zrelosť

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...