Kelly Clarkson schudla 20 kilogramov! Bez cvičenia, tvrdí

Speváčka Kelly Clarkson odjakživa bojovala so svojou hmotnosťou.

13.06.2018 09:00
debata

Na nedávnom udeľovaní cien „CMT Music Awards“ za country hudbu v americkom Nashville predviedla 36-ročná blondínka „nové telo“. Speváčke sa podarilo schudnúť 20 kilogramov. Zároven však prezradila, že za jej kolísavú hmotnosť môže aj ochorenie štítnej žľazy.

Kelly Clarkson počas udeľovania  CMT Music... Foto: SITA/AP, Al Wagner
Kelly Clarkson Kelly Clarkson počas udeľovania CMT Music Awards v Nashville.

V rozhovore pre raláciu Extra dvojnásobná mama opísala, vďaka čomu sa jej to podarilo. A šokovala aj vyjadrením, že šport za jej novou postavou hľadať netreba. V jej snahe schudnúť jej pomohla kniha, po ktorej siahla kvôli jej problému s ochorením imunity. „Vďaka tejto knihe už nemusím brať lieky,“ začala opisovať. Kniha s názvom The Plant Paradox od amerického kardiológa Stevena R. Gundryho. Jeho odporúčania sa týkajú stravovania bez lektínu. „Ide aj o to, ako naše jedlo uvaríme. A o to, ako je dopestované, či je geneticky modifikované, pestované bez pesticídov. Musíme jesť organické potraviny,“ opísala speváčka. Ako dodala, jej strata na hmotnosti nemá nič spoločné s trávením hodín v posilňovni či kdekoľvek na športovisku. „Netrénujem,“ vyhlásuje speváčka radikálne.

Čo sú lektíny? Sú veľkou skupinou proteínov, obsahujú ich mnohé potraviny vrátane obilnín, fazule a zeleniny, orechov, baklažánov, paradajok, zemiakov, paprík, mliečnych produktov a vajec. Megan Rossi, hovorkyňa Britskej dietetickej asociácie, pre denník The Independent uviedla, že vysoký príjem lektínu by mohol ľudskému organizmu uškodiť – ale zjesť škodlivé množstvo lektínu je dosť ťažké. „Zníženie obsahu lektínov v jedle sa odporúča osobám, ktoré majú problémy s trávením. V takom prípade však ide o proces, ktorý by mal byť spustený výhradne s vyškoleným zdravotným odborníkom, ako je lekár alebo dietológ,“ opísala Megan Rossi pre The Independent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kelly Clarkson #hmotnosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...