Princ Charles nosí topánky, ktoré si kúpil v roku 1971

Britský následník trónu v šatníku schováva veci, ktoré majú aj päťdesiat rokov.

13.04.2018 17:00
Princ Charles Foto: ,
Princ Charles na fotografii z marca 2018.
debata (4)

Prečo kupovať nové veci, keď staré ešte slúžia? V dobe extrémne rýchlo sa meniacich módnych trendov už čoraz viac ľudí začína vnímať otázku textilného odpadu citlivejšie. Stále nové kúsky v šatníku? Nie!

Princ Charles (69) prezradil v rozhovore pre „Australian Financial Review“, že topánky, ktoré si kúpil v roku 1971, nosí dodnes. Podobne v jeho šatníku visí aj sako, ku ktorému prišiel v roku 1969. O svoje oblečenia sa celý život dobre stará aj preto, že mu záleží na ekológii, ako povedal v rozhovore.

„Vždy som bol toho názoru, že oblečenie a topánky by sme mali nosiť tak dlho, ako je to možné,“ opísal v spomínanom denníku a dodal: „Je zaujímavé sledovať, ako sa móda mení a ja ako človek, ktorý nenávidí nezmyselné odhadzovanie vecí bez toho, aby sa pre ne našlo nové využitie, sa nesmierne teším, ako rastie citlivosť spoločnosti v otázke zbytočného vyhadzovania,“ povedal otec princa Williama a princa Harryho. Navyše dodal, ze ľudia by mali vstúpiť do cyklu recyklácie a vážiť si prírodné materiály ako vlna či koža.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #topánky #koza #princ charles #recyklácia #vlna

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...