Krásna Sklenaříková: S vekom som pochopila, kde stojím a čo chcem

Aj ona pocítila pri prvých vráskach paniku. Konieckoncov, živila ju krása, jej bezchybná tvár. Ako však slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková Karembeu hovorí, aj v zrelšom veku dokáže žena nájsť spokojnosť.

16.03.2018 07:00
debata (3)
Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková... Foto: IKAR
Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková Karembeu. Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková Karembeu.

„K môjmu životu ako takému sa spokojnosť viaže už roky. Akurát dnes som spokojná pre iné veci, ako to bolo pred dvadsiatimi rokmi. S vekom sa žena musí prispôsobiť tomu, čo sa deje s ňou fyzicky, čo sa mení na jej zovňajšku,“ uviedla pre Žena.pravda.sk Sklenaříková.

Kniha Adriany Sklenaříkovej: Všetko, čo ste...

„Pre mňa bola motorom moja krása, môj vzhľad – na nich som založila biznis, ktorý ma dvadsať rokov živil. V štyridsiatke som prvýkrát pocítila paniku. Objavili sa vrásky. Začala som sa pýtať seba samej, ako vlastne budem fungovať. Musela som pohľadať po vreckách, či tam ešte zostalo niečo, s čím môžem pokračovať ďalej. Našťastie, zostalo,“ pokračovala ďalej. „S vekom mám viac zdravého sebavedomia, viem, kde stojím. Viem, čo chcem a čo už nechcem. Dokážem povedať nie a dokážem povedať áno, lebo mám menej strachu. To naučí len život, v dvadsiatke vám to z neba do daru nespadne,“ doplnila dnes už 46-ročná a stále krásna blondínka.

Známa rodáčka z Banskej Bystrice už roky pôsobí vo Francúzsku a momentálne väčšiu časť roka žije s druhým manželom André Ohanianom v Maroku. Do Bratislavy prišla predstaviť svoju vlastnú knihu. Ide o publikáciu, ktorá sa zameriava na životný štýl, zdravší život, obsahuje poznatky aj rady o tom, čo je dobré pre telo, rady k športovým aktivitám, ale aj pôžitkom.

Myslí si, že aj napriek množstvu informácií, alebo možno práve kvôli nim, ľudia ani dnes nevedia, čo je správne. „Vnímam to aj vo svojom okolí. Mnohí ľudia si myslia, že ak si dajú zdravý šalát a oblejú ho litrom oleja, jedia zdravo. Jasné, že nejedia. Mnohí si myslíme, že naším najväčším nepriateľom je tuk, ale lekári už dávnejšie potvrdila, že to je cukor. Ovocie tiež nie je ideálne, ak ho jeme vo veľkých kvantách,“ vymenovala blondínka. Jej knižka obsahuje množstvo poznatkov, informácií, odporúčaní, rád aj motivácií.

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková... Foto: Philippe Doignon - fotografia poskytnutá vydavateľstvom IKAR
Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková Karembeu. Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková Karembeu.

Učiť ľudí, ako byť perfektní a top, však kráska nechce. „Kniha nie je o dokonalom človeku, ale o tom, čo môžeme pre seba urobiť a stále zostať sami sebou. Byť schopní zájsť si aj na fast-food alebo zmrzlinu, nebyť posadnutí vlastnou ilúziou dokonalosti a zostať šťastní a spokojní,“ doplnila ešte Adriana Sklenaříková Karembeu.

Celý rozhovor so slovenskou topmodelkou si prečítajte budúci týždeň v stredu v magazíne MiA, vloženom v stredajšom vydaní novín.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #zdravie #spokojnosť #zivot #Adriana Sklenaříková Karembeu #zrelosť

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...