Z milenky a nenávidenej ženy vojvodkyňa! Camilla vie, čo chce

Camilla Parker Bowles pôsobí ako žena, ktorú hneď tak niečo nerozhádže. A jej osud je toho dôkazom: dlhé roky bola milenkou britského následníka trónu princa Charlesa, až sa nakoniec vzali.

19.07.2017 07:00
Vojvodkyňa Camilla z Cornwallu. Foto: ,
Vojvodkyňa Camilla z Cornwallu.
debata

Obaja predtým mali iné manželstvá. Britov si Camilla za 12 rokov, odkedy sa už oficiálne pohybuje po princovom boku ako vojvodkyňa z Cornwallu, nakoniec získala svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor. V utorok oslávila sedemdesiate narodeniny.

Preslávená romanca následníka britského trónu s dcérou vojnového hrdinu začala údajne už v roku 1970 v jednom kráľovskom parku. „Moja prababička bola milenkou vášho prastarého otca, čo vy na to?“ spýtala sa vraj Camilla Charlesa pri hre póla.

Princ Charles (druhý sprava) a jeho manželka...
Princ Charles (druhý sprava) a jeho manželka...
+4Vojvodkyňa Camilla z Cornwallu.

Ich vzťah však vtedy ukončili Charlesove vojenské povinnosti. Keď sa princ po polroku služby na mori vrátil, bola Camilla už vydatá za armádneho dôstojníka Andrewa Parkera Bowlesa. Naďalej však zostávala dôvernou Charlesov priateľkou. On išiel za kmotra jej synovi Thomasovi, ona mu údajne pomohla nájsť vhodnú manželku – lady Dianu Spencerovú.

Po ich svadbe v roku 1981 však vzájomná blízkosť Charlesa a Camilly spôsobovala vo zväzku veľké napätie. Na verejnosť prenikli ich intímne odkazy typu „chcel by som byť tvojím tampónom“, ale súčasťou boli aj verejné vyhlásenia ako napríklad to, čo zaznelo z úst princeznej Diany: „Boli sme v tom manželstve traja“. Reakcia verejnosti bola silná a Camilla musela čeliť prejavom hnevu aj na ulici.

Odmietanie a pohŕdanie pominuli

V roku 1994 Charles oficiálne priznal cudzoložstvo v televíznom rozhovore a o dva roky neskôr sa s Dianou rozviedli. Camilla sa s prvým manželom rozviedla v roku 1995. Parker Bowles sa hneď nasledujúci roka oženil s Virginiou Pitmanovou.

Ďalšie vlna verejného hnevu sa zniesla na hlavu Camilly po tragickej smrti princeznej Diany v roku 1997. Vtedy sa úplne stiahla z verejného života a len zvoľna sa vracala späť ako spoločníčka princa Charlesa. Sprevádzala ho napríklad s jeho synmi v auguste 1999 na dovolenke pri Stredozemnom mori. A neskôr čoraz častejšie.

zväčšiť Princ Charles a jeho manželka Camilla,... Foto: SITA/AP, Mario Testino
Princ Charles a jeho manželka Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu. Princ Charles a jeho manželka Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu.

Po renovácii princovho sídla Clarence House sa stala princovov životnou partnerkou. A oficiálne vstúpila do kráľovskej rodiny po spoločnej svadbe s Charlesom v apríli 2005.

„Verejnosť nevie, kto je Camilla. Je stredobodom spoločnosti, vdychuje jej život! Je iskrivá, duchaplná, pripravená na všetko, a nepovyšuje sa, ani trošičku. Keby ste sa mali rozhodnúť s niekým žiť, potom ona je tá pravá,“ tvrdí slávny návrhár Karl Lagerfeld.

V roku 2006 ju tiež vyhlásil mesačník Oldie za manželku roka, lebo vraj „napriek neustálej pozornosti zo strany médií vystupuje po boku svojho manžela úplne presvedčivo.“

V šľachtickom prostredí sa Camilla Shand, ktorej hovoria aj Milla, pohybovala odmalička. Narodila sa 17. júla 1947 v Londýne a vyrastala na vidieku v Sussexe, kde sa dočkala aristokratickej výchovy na letnom sídle rodiny jej matky Rosalindy, ktorá bola dcérou Rolanda Cubitta, baróna z Ashcombe.

A práve láska ku koňom, psom, k prírode, vášeň pre lov (s obľubou lovila líšky, než bol tento lov v roku 2004 zakázaný), záhradníčenie, a záujem o maliarstvo a architektúru ju odjakživa spájali v princom Charlesom. Radi spolu tiež chodia v daždi krajinou. Camilla dokonca aj sama maľuje a traduje sa, že jej akvarely si Charles vozí sebou po svete, keď ho ona nesprevádza.

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #princ charles #zivot #sedemdesiat #Camilla #vojvodkyňa z Cornwallu

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....