Modelka Monika Rešetková: Cítim sa ako po celoživotnom detoxe

Za to, že sa dostala k modelingu, vďačí kamarátkam zo základnej školy. Ony ju nahovorili, aby sa ukázala na kastingu v rodných Topoľčanoch.

10.01.2014 11:42
debata
Monika Rešetková. Foto: Peter Westh
Monika Rešetková Monika Rešetková.

„Všetko sa udialo rýchlo a nečakane,“ spomína na celosvetovú súťaž Supermodel Of The World v New Yorku, ktorú ako 14-ročná vyhrala. Okamžite bola v televízii, v časopisoch, v novinách. Všimli si ju najúspešnejšie agentúry sveta a jej kariéra sa rozbehla ako motorová píla.

To bolo vtedy, kedysi. To, že ide o flexibilnú modelku, dokázala Monika aj tým, že jej tehotenstvo neznamenalo pre jej prácu problém. Keďže údajne až 50 percent detí sa v dnešnej dobe rodí neplánovane, zaujímalo nás, či to bolo aj v jej prípade. „S mojím snúbencom, Španielom Joaquinom sme si to vraj privolali, tým, že sme o tom neustále hovorili. Dokonca sme si naplánovali mená pre bábätká, ak by sme nejaké v budúcnosti mali. A šup, do polroka som otehotnela,“ povedala Monika pre Žena.Pravda.sk. Na to, že do roka porodí, ju dokonca upozornila aj žena, čo veští budúcnosť. „Zastavila ma na ulici a predpovedala mi dievčatko. Neverila som jej, ale do roka a do dňa sa to stalo,“ uviedla ďalej žena, ktorá pracuje bez prestávky desať rokov. Má vybudovanú kariéru pod svojím menom, jej book je na vysokej úrovni. Ľudia z brandže o nej vedia, poznajú ju a radi s ňou spolupracujú. „Všetci sa tešili, keď sa dozvedeli novinu o bábätku. Môj agent a bookeri z celého sveta ma nesmierne podporili, dokonca sa pýtali, či budú medzi pozvanými na svadbe.“

Vogue Australia by Gavin O-Neil.
Monika Rešetková.
+9Paulo Rentfle pre NYC

Modelka si plánovala konečne oddýchnuť a nabiť novou energiou. „Niekedy je naozaj ťažké byť dlho preč od domova, vkuse cestovať. Modeling je jeden obrovský módny kruh plný kreatívnych ikon z brandže. A vy ste len nádherná žena, ktorá to všetko propaguje a dobre predáva. Aj preto som už potrebovala vypnúť,“ vysvetlila.

Novinku dlho tajila. Dokonca až keď sa jej malá Jolie vypýtala na svet, mnohí priatelia netušili, že už sú traja. Keď sa šťastnú novinku dozvedela, blížili sa už Vianoce. „Stále mi nebolo vidno bruško, tak sme to nechali plynúť,“ vysvetlila. Navyše, chcela ešte čo najviac fotiť – ešte v piatom mesiaci fotila pre spodnú bielizeň Guess. Svoju rolu hralo aj prípadné „zakríknutie“. Až keď mala Jolie štyri mesiace, oznámila to svojim známym a kamarátom prostredníctvom sociálnej siete. Až vtedy si totiž bola istá, že jej dcérka je v poriadku doma zdravá a rastie.

“Nie je nič krajšie, ako keď žena nosí pod svojím srdcom zdravé dieťa a vnútri v jej tele rastie nový život, človiečik s nevinnou dušou, ktorý bude láskou a krvou vami navždy spojený. Vďaka nám ženám sa rodia krásne deti,” opisuje Monika Rešetková svoje pocity a dopĺňa, že agentúry môžu byť len spokojné, že im možno porodila budúcu hviezdu.

Paulo Rentfle pre NYC. Foto: Paulo Rentfle
Monika Rešetková Paulo Rentfle pre NYC.

Dnes má Jolie osem mesiacov a s mamou Monikou neustále na cestách. Trasy Slovensko-Španielsko a Taliansko sú im už dôverne známe. Kde majú skutočný domov? Je ním vraj miesto, kde sa nachádzajú všetci traja. A cestovanie kvôli rodinným návštevám či pracovným príležitostiam považujú za normálne. „Je to náš životný štýl,“ informuje Monika.

A aký je trend v modelingu? Chcú dievčatá tehotenstvo odkladať na neskôr, práve preto, že sa modelingu možno venovať len do istého veku? Podľa Rešetkovej sa to v dnešnej dobe dá skĺbiť a ona je toho dôkazom. „Lekárky, právničky či športovkyne… Aj tie robia kariéru len do určitého veku a napriek tomu rodiny s deťmi majú. Prečo by mal byť modeling výnimkou,“ pýta sa. Keď sa chce modelka pre tento krok rozhodnúť, musí však zvážiť niekoľko okolností. V prvom rade, aký je typ – či je international model, super modelka alebo top modelka. Sú rôzne levely – modelka môže byť komerčná alebo high fashion, či dokonca oboje. „Modelka, ktorá patrí do lepšej kategórie zarábajúcej modelky, by s tehotenstvom nemala mať problém. Jednoducho, dá si od fotenia na chvíľu pauzu.“

Monika Rešetková s dieťaťom. Foto: archív Moniky Rešetkovej
Monika Rešetková Monika Rešetková s dieťaťom.

Tehotenstvo nezanechalo na Monike žiadne stopy. „Dostávam komplimenty typu: Ty si bola aj tehotná? A kde máš brucho? Veď teba to vôbec nezmenilo, postavu máš stále ako bohyňa, vyzeráš úžasne. Sama mám pocit, akoby som bola po celoživotnej detoxikačnej kúre.“ Je však pravdou, že počas tehotenstva si Monika poctivo krémovala telo, najmä kokosovým olejčekom. Veľa pila a stravovala sa podľa toho, čo si malá pýtala. Neobmedzovala sa, ani sa neprejedala.

Prvé tri mesiace po pôrode sa modelka starala len o dcérku, zvykala si na nový režim a vďaka svojej mame nemala starosť o domácnosť. Hneď, ako to bolo možné, vycestovala s dcérou za snúbencom. „Tam som sa začala o svoju domácnosť a rodinku starať sama, aby som sa mohla vrátiť k svojej profesii.“ Pomáha jej pestúnka, no nepotrebuje ju vždy. Zariadila si to tak, že s ňou môže cestovať, dokonca sa s partnerom striedajú.

Jej vzťah so španielskym modelom Joaquinom vyzerá ako z rozprávky. Monika vraví, že muž jej dodáva silu. Stojí pri nej v dobrom aj v zlom a obetavo jej pomáha. „Páči sa mi, že sme v tom obaja a pekne spolu.“ Mať muža z rovnakej brandže je podľa nej to najlepšie, čo ju v živote postretlo. „Nechápem, ako som spočiatku mohla byť proti, keď som to nikdy predtým ani nevyskúšala. Konečne nemám vzťah na diaľku,“ pochvaľuje si žena, ktorá stále nie je „pani“. „Jednoducho, nikam sa neponáhľam,“ vraví. „Pre mňa je dôležitejšie to, že to medzi nami pekne funguje, teraz už aj s dieťaťom. Svadba je pre mňa len večierok, na ktorom utratíte kopec peňazí, len aby ste ohúrili rodinu a priateľov. Ja si chcem svoj deň užiť po svojom a nie tak, ako to ľudia od nás očakávajú. Najlepšie niekde na opustenom ostrove a len v trojici. A spojili by sme to už aj s medovými týždňami. Asi to bude tým, že som skrytá romantička,“ usmieva sa šťastná mamička. Partnerova rodina je však veľká a tradičná, čiže ku kompromisom napokon aj tak bude musieť prísť. „Počkám si, kým dcérka začne chodiť. Keď ju uvidím v šatôčkach kráčať k oltáru, puknem od šťastia,“ plánuje.

Monika Rešetková s mužom a dieťaťom. Foto: Lenka Filipeje
Monika Rešetková Monika Rešetková s mužom a dieťaťom.

Vzťah so Španielom je vraj úžasný. Zato Slovákov vidí modelka negatívnym okom. „Nepáči sa mi, ako žijú, ako sa vedia pohádať aj pre banálne veci. Nikdy som nemala so Slovákmi dlhodobé vzťahy, len chvíľkové. Oni si nevedia vážiť ženu, ani ju rešpektovať. To, ako svoju ženu dokážu znemožniť pred druhými, dokonca aj pred svojou rodinou, je otrasné. A najhoršie na tom je, že to ženy nevidia a neriešia, ale skôr sa prispôsobujú. Nedokázala by som byť len pri hrncoch s metlou, kým mi muž niekde po práci v bare pije pivo. Samozrejme, česť výnimkám, ak sa také nájdu.“

Vďaka bývalému priateľovi zo Švédska a aktuálnemu Španielovi vie, čo je naozajstné milované partnerstvo a čo všetko si žena od muža zaslúži. „Nemyslím tým materiálne záležitosti. Ak jej budete oporou, ona vám toho obetuje stonásobne viac,“ odkazuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #Monika Rešetková

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...